Ingeniørpakken

kr 16.300 for tre fag

Her er din studieplan:

  • Matematikk R1 (Semester høst 2024)
  • Fysikk 1 (Helår høst 24/vår 25)
  • Matematikk R2 (Semester vår 2025)

kr 16.300,-

Fagene er lagt til i handlekurven din

Fakta om ingeniørpakken

Ingeniørpakken er for deg som har generell studiekompetanse (GENS), og trenger realfagene Matematikk R1, Matematikk R2 og Fysikk 1 for å kvalifisere til å søke ingeniørstudier. Realfagene Matematikk R1, Matematikk R2, og Fysikk 1 dekker opptakskravet med kravkode HING. ...les mer

Har du generell studiekompetanse fra før, vil du etter å ha bestått disse fagene være kvalifisert for opptak til de fleste ingeniørutdanninger i Norge. Dersom du ikke har generell studiekompetanse kan du fint kombinere våre andre pakkeløsninger som gir deg studiekompetanse med ingeniørpakken. Fagpakken gir deg rett til å søke studielån fra Lånekassen.

Følger du vår anbefalte studieplan, får du en studiebelastning for høsten på 50% og 50% studiebelastning for våren. Det betyr at du på høsten bør sette av minst 2,5 dager i uka til studier både høst og vår. Ingeniørpakken gir tilsammen 2 realfagspoeng.

Ofte stilte spørsmål om ingeniørpakken

Finner du ikke svar på dine spørsmål her så ser vi fram til å høre fra deg.

Kan jeg ta faget Matematikk R1 og R2 selv om jeg bare har Matematikk 1P?

Ja det kan du. Du vil da mangle noe tema fra Matematikk 1T men dette kan du enkelt hente opp igjen ved å ta vårt forkurs for Matematikk R1 som dekker de tema du mangler fra matematikk 1P.

Hvor mange realfagspoeng får jeg for Matematikk R1 og R2?

Matematikk R1 gir 0,5 realfagspoeng mens Matematikk R2 gir 1 realfagspoeng. Du kan maksimalt få 4 språk- og realfagspoeng og du får ikke poeng for fag som overlapper hverandre.

Hva er forskjellen mellom S-matte og R-matte?

Matematikk R1 og R2 er matematikk for realfag mens Matematikk S1 og S2 er matematikk for språk, samfunnsfag og økonomi. Begge er programfag på vg2 og vg3 i utdanningsprogram for studiespesialisering.

Jeg har hørt at man kan bytte ut matematikk 2P med R1 på vitnemålet. Stemmer det?

Ja det stemmer. For å oppfylle kravet til timetall på vitnemålet ditt bør du kontakte en rådgiver på din vgs for å få avklart om dette lar seg gjøre med den fagkombinasjonen du har på ditt vitnemål. Det er uansett din videregående skole som skal godkjenne dette og ev utstede nytt vitnemål.

Jeg har Matematikk 2MX og 3MX fra før og trenger å forbedre karakterene. Hvilke fag skal jeg velge?

Du kan forbedre karakterene i fag fra reform 94 med tilsvarende fag fra kunnskapsløftet. Matematikk 2MX forbedrer du med med Matematikk R1, og Matematikk 3MX med Matematikk R2.

Hva menes med realfagsfordypning i matematikk?

Realfagsfordypning i matematikk betyr at du tar/eller fortsetter med matematikk som programfag. Det betyr i praksis at du tar matematikk på et høyere nivå enn det som er obligatorisk som fellesfag. Du kan ta matematikk som programfag selv om du har en yrkesfaglig utdanning.

Jeg har IB diploma og må ha matematikk R1 og R2. Kan jeg ta disse som privatist og få dette på vitnemålet mitt?

Ja det kan du. Hvis du allerede har et tilsvarende fag på IB diplomet ditt så vil du ikke få faget medregnet.

Ottar

“Jeg hadde eksamen i fysikk 1 og fikk toppkarakter! Det hadde ikke gått uten den presise og varme undervisningen."

Liv Tone

“I live veiledning kunne jeg sammen med faglærer gå igjennom oppgaver steg for steg eller bare få roet eksamensnervene."

På ASK starter undervisningen når du trykker 'play'. Du får også god hjelp fra lærer, eksamenstreningspakke og gratis prøvemuntlig.

Du får god hjelp i fagene

På ASK møter du læreren din på ulike måter og får knallgod hjelp. Du møter lærer igjennom ‘Spørsmål og svar’-knappen. Dette er et fagforum der du stiller dine spørsmål og får kjapt et svar.

For deg som tar matematikk eller et annet realfag, møter du lærer en-til-en i et digitalt rom. Vi kaller det live veiledning. Det fungerer slik: sliter du med en oppgave, ber du om hjelp ved å trykke på den grønne knappen inne i faget - akkurat som du rekker opp hånden i klasserommet.

Du møter lærer også gjennom tilbakemeldinger på innleveringer og gjennom digital prøvemuntlig.

Du får god hjelp i fagene
Du får god hjelp i fagene

Slik fungerer lab på ASK

Du får videoundervisning i eksempler på lab-forsøk og relevant teori. Videoene gir deg full gjennomgang av utstyret og viser utførelsen av forsøkene. Du laster ned labheftet og fyller inn resultater etterhvert som du ser videoene.

Har du spørsmål, får du hjelp fra faglærer via live veiledning og 'Spørsmål og svar'-knappen. Du leverer inn labheftet for tilbakemelding fra lærer (valgfritt) og undervisningsvideoene og labheftet bruker du som forberedelse til eksamen. 

Slik fungerer lab på ASK
Slik fungerer lab på ASK
ASK Veiledning
arrow glow
1 2 3 4
1

Karakter-forbedring enkeltfag?

2

Finn faget i faglisten

3

Trenger du hjelp?

4

Klikk for å snakke med en studierådgiver