Alt starter med en drøm..

Sånn var det for ASK, og sånn er det for våre privatister også. Men for å nå målene, må man bestemme seg for å gjøre det. 

Pedagoger

Alle pedagogene har mastergrad eller tilsvarende. Ved siden av mange års undervisning i klasserommet, har de også omfattende sensorerfaring.

Utviklere

Våre systemutviklere skaper gull. De jobber tett sammen med pedagogene for å skape god digital infrastruktur.

Kommunikasjon

Dette teamet jobber med all form for kommunikasjon med privatistene våre. Både gjennom telefon/mail og via sosiale medier.

Lyd og bilde

Dette teamet jobber med oppbygging av filmstudio og utvikling av smarte metoder for filmproduksjon. ASK har utviklet egne løsninger som gjør det enkelt for pedagogene å blomstre.

Ambassadører

ASK har mange gode ambassadører. Alle disse har tidligere tatt fag, eller tar fag nå på ASK. Ambassadørene bruker noe av sin tid på å fortelle hvordan det er å være privatist på ASK. Noen av ambassadørene ser du her.

Pedagoger
Tina Dale

Tina Dale

Pedagogisk leder

Tina Dale

Pedagogisk leder

Tina er utdannet lektor i Engelsk, og har jobbet med privatister i snart 20 år. I tillegg til å undervise i engelsk har hun kurset privatister og lærere i studieteknikk og eksamensmestring, og hun har vært eksaminator og sensor for mer enn 1200 privatister.

 

Tina leder i dag det pedagogiske arbeidet i ASK - der videoundervisning og digitale læringsprosesser er hovedfokus.

 

Tina elsker musikk og jobber stort sett alltid med hodetelefoner på: Rachmaninov, Queen, Billie Eilish... favorittene er mange. Tina har 2 døtre og bruker mye tid på familie, men du finner henne også i squash-hallen eller på en fjelltopp på Kvaløya.

Elin Stokke

Elin Stokke

Fagutvikler i norsk og samfunnsfagene

Elin Stokke

Fagutvikler i norsk og samfunnsfagene

Elin er utdannet lektor ved Universitetet i Tromsø og har jobbet som fagutvikler og sensor i norsk, historie og samfunnsfag siden 1998. Hun har lenge undervist ved Foss videregående på Grünerløkka og har lang erfaring som sensor for Privatistkontoret i Oslo. Så, om du skal ta privatisteksamen i Oslo, kan det hende at du får henne som enten sensor eller eksaminator.

 

Nå jobber Elin for fullt med fagutvikling på ASK.

 

På fritiden kobler hun av med trening, som for eksempel landeveissykling, fjellturer eller packrafting.

Kaja Nordby

Kaja Nordby

Fagutvikler i fysikk og matematikk

Kaja Nordby

Fagutvikler i fysikk og matematikk

Kaja har en mastergrad i Fysikk fra Universitetet i Oslo. Hun har jobbet som foreleser ved Ingeniørlinjene på Høyskolen i Oslo (mens den fortsatt het det) og vært teknisk rådgiver i miljøstiftelsen ZERO, før hun fulgte hjertet mot Tromsø og læreryrket. Siden 2010 har hun jobbet som lærer både i privatistopplæring og i offentlig videregående, i tillegg til å være sensor på både muntlig og skriftlig eksamen i Fysikk. Kaja er også leder i Norsk Fysikklærerforening.

 

På ASK utvikler Kaja kursene våre i Fysikk og P-matematikk.

 

Kaja elsker live musikk! Så når hun ikke er på jobb, eller koordinerer logistikken til en aktiv famile, eller er på tur i fjellet (det er jo ikke tilfeldig at hjertet ledet henne til Tromsø), så finner du henne ganske midt foran scenen.

Henning Nilsen

Henning Nilsen

Fagutvikler i kjemi og naturfag

Henning Nilsen

Fagutvikler i kjemi og naturfag

Henning er utdannet lektor i kjemi, og har jobbet som faglærer, sensor og fagutvikler i kjemi, biologi, naturfag og matematikk siden 1999.

 

Henning er leder for realfagsseksjonen, og du vil treffe han både i forumet Spørsmål og svar i de ulike fagene, og også på Live veiledning i noen av disse fagene.

 

Fritidsaktiviteter for Henning involverer stort sett fotball, enten som trener for aldersbestemte lag,eller som tilskuer på Alfheim eller hjemme med en god TV-kamp. Favorittlag? YNWA

Sindre Hellan

Sindre Hellan

Fagutvikler i matematikk

Sindre Hellan

Fagutvikler i matematikk

Sindre er lektor i matematikk og kjemi, og har jobbet i offentlig skole og på Universitetet i Tromsø, før han ble med i ASK-teamet i 2014.

 

Sindre har hovedansvar for matematikken på ASK, og hvis du vil slå av en prat, bruk Live veiledning.

 

Når arbeidsuka er over, er det ikke utenkelig at du finner Sindre på puben med kompisene for å spille litt bridge.

 

 

Olga Voronchikhina

Olga Voronchikhina

Fagutvikler i spansk

Olga Voronchikhina

Fagutvikler i spansk

Olga har mastergrad i IT med fokus på ed-tech innen språk. Hun har jobbet i mange år med undervisning av russisk, engelsk, norsk og spansk og har drevet sin egen språkskole i Tromsø. Siden 2018 har hun jobbet med utvikling av digitale kurs.

 

Olga utvikler kursene Spansk I og Spansk II for å tilpasse dem den nye læringsplanen og gjøre dem enda mer engasjerende for elever.

 

Jogging og styrketrening, samt fjelltur og sykling om sommeren gir mye glede. Studerer japansk og holder på å ta sertifikat som privatpilot. Trives godt sammen med venner og familie, men liker også å tilbringe tid alene ved å f.eks se på nettkurs eller lese en god bok. Er også glad i klassisk musikk og underviser piano tre timer per uke.

Magnus Nyhus Burkow

Magnus Nyhus Burkow

Fagutvikler i biologi
Lyd & bilde

Magnus Nyhus Burkow

Fagutvikler i biologi
Lyd & bilde

Magnus har mastergrad i molekylær vitenskap og har jobbet med undervisning og filmskaping siden 2010.

 

Magnus har hovedansvar for biologi og du vil møte han på live veiledning. Han bruker mye av tiden sin på å lage undervisningsvideoer samt utvikling og drift av TV-studioer og podkaststudio.

 

Etter endt arbeidsdag finner du ofte Magnus enten på fjellet, uavhengig om det er vinter eller sommer, eller foran gaming-PCen hjemme.

Cato Dahl

Cato Dahl

Fagutvikler i historie

Cato Dahl

Fagutvikler i historie

Cato er utdannet lektor i historie, norsk og engelsk. Han har undervisningserfaring fra både grunnskole, videregående og universitet.

 

Cato har ansvar for utvikling av historiefaget, og er også den du vil møte på i forum eller som den som gir tilbakemelding på innleveringer.

 

Etter endt arbeidsdag er det en sjanse for at du finner Cato med fiskestanga på fjellet, på konsert eller foran gaming-PCen hjemme.

Ann-Mari Rakke

Ann-Mari Rakke

Rettelærer i matematikk

Ann-Mari Rakke

Rettelærer i matematikk

Rettelærer i matematikk.

 

Retter de fleste innleveringene som kommer inn i matematikk.

 

Når arbeidsdagen er over finner du Ann-Mari i hagen, i turnhallen, på tur med familien eller på trening.

Cathrine Olea Johansen

Cathrine Olea Johansen

Fagutvikler i engelsk og samfunnskunnskap

Cathrine Olea Johansen

Fagutvikler i engelsk og samfunnskunnskap

Cathrine er utdannet lektor i engelsk, norsk og samfunnskunnskap. I tillegg til å jobbe på ASK, jobber hun også på en videregående skole i Tromsø.

 

Cathrines oppgave på ASK er å lage undervisningsvideoer i engelsk, og videreutvikle og fornyet faget Engelsk 1.

 

På fritiden er Cathrine godt opptatt med familielivet og alle de aktivitetene det medfører. Hun er glad i crossfit og å bevege seg ute i skog og mark, men trives godt når hun kan sette seg ned med en god bok.

Niels Petter Liset

Niels Petter Liset

Fagveileder i matematikk

Niels Petter Liset

Fagveileder i matematikk

Niels Petter har studert litt av hvert og vært innom mastergrader i filosofi, historie og matematikk. Han har også studert nordisk, lingvistikk, spansk, psykologi, fysikk og litt informatikk. Glad i å lære seg nye ting, og har vært deltidsstudent på si i over 20 år. Har jobbet i videregående skole i over ti år.

 

Ansvar for å svare på fagspørsmål om matematikk i forum.

 

 

Er aller helst på fjelltur rundt Tromsø med familien. Ellers tar jeg gjerne en eksamen i et universitetsfag, eller løper og klatrer.

Tine Albrigtsen

Tine Albrigtsen

Fagveileder i spansk

Tine Albrigtsen

Fagveileder i spansk

Tine er utdannet språklærer og har tatt utdannelsen sin på universiteter i Oslo, Frankrike og Costa Rica.

 

På ASK veileder og retter hun innleveringer i Spansk I og II. Hun har jobbet med privatister i 10 år. I tillegg underviser hun på Breivang vgs i Tromsø. 

 

Tine er en humørspreder som elsker idrett og reising. Hun står på snowboard, går toppturer på ski, og spiller tennis så ofte hun kan. I tillegg liker hun film, musikk og latinamerikansk dans. 

Knut Olav Nortun

Knut Olav Nortun

Rettelærer i engelsk

Knut Olav Nortun

Rettelærer i engelsk

Knut er utdannet ved NTNU i historie, sosiologi og engelsk. Han fullfører (forhåpentligvis) også norsk våren 2023. Lærer har han vært siden 1995, med 15 år i videregående skole og 12 år i grunnskolen.

 

På ASK er han ansvarlig for å gi tilbakemeldinger på innleveringer i engelsk og han svarer også tidvis på forum.

 

Når han ikke arbeider, er han opptatt av å lese fantasy og science fiction, spille rollespill og brettspill, samt å samle LP-plater. Besøk på metalfestivaler utenlands står også gjerne på planen og generelt er reising med på å gjøre tilværelsen utholdelig.

Astrid Molaug

Astrid Molaug

Fagveileder i samfunnsfagene

Astrid Molaug

Fagveileder i samfunnsfagene

Astrid er lektor og religionsviter, utdannet delvis ved UiTø og i India. Hun har jobbet 14 år i både offentlig og privat videregående skole, hvor hun har undervist i historie, religion og etikk, samfunnskunnskap og geografi.
I tillegg har hun 12 års erfaring med privatisteksamener.

 

På ASK jobber hun som rettelærer og fagveileder, samt kvalitetssikre og utvikle fag.

 

Astrid elsker å reise, fortrinnsvis til eksotiske og nye plasser. Når hverdagen ikke tillater de store utfluktene, er familie og venner til stor glede.

Utviklere
Tarjei Huse

Tarjei Huse

Teknisk leder

Tarjei Huse

Teknisk leder

Master i systemutvikling fra UiO, samt bachelor i samfunnsøkonomi.

 

Tarjei leder utviklingslaget i ASK og har ansvaret for sikkerhet og oppetid.

 

Tarjei er en tungt belastet fjellfant med sans for klatring og skikjøring. Ellers så fylles fritiden opp med dårlig science fiction og obskure brettspill.

Espen Sandberg

Espen Sandberg

Designer og utvikler

Espen Sandberg

Designer og utvikler

Espen er selvlært og har ingen formell høyere utdanning. Han har siden oppveksten vært glad i å skape ting på nett.

 

Før Espen begynte i ASK, jobbet han mange år i designbyrå og har lang erfaring med utforming og utvikling av digitale tjenester.

 

Fritiden bruker han på familie, fotball, svømming, ski og mange andre aktiviteter.

Lars-Jørgen Kristiansen

Lars-Jørgen Kristiansen

Systemutvikler

Lars-Jørgen Kristiansen

Systemutvikler

Bachelor i automasjonsteknikk.

 

Skrive, teste og feilsøke kode

 

Familieliv, venner, snowboard og skateboard

Marius B. Gaare

Marius B. Gaare

Systemutvikler

Marius B. Gaare

Systemutvikler

Utdanning innenfor informatikk og matematikk på UIT. Lang erfaring med design, utvikling og implementering av digitaler produkter og tjenester. Som IT konsulent samt utvikler/leder innefor spillindustrien før han startet hos ASK.

 

Lager ASK sine tekniske løsninger.

 

På fridtiden er han ansatt som sirkusdirektør i en småbarnsfamilie.

Erik Solli-Teigen

Erik Solli-Teigen

Systemutvikler

Erik Solli-Teigen

Systemutvikler

Kommunikasjon
Hanne Kvam Ramberg

Hanne Kvam Ramberg

Leder, kommunikasjon

Hanne Kvam Ramberg

Leder, kommunikasjon

Hanne er lektor og har jobbet som faglærer, fagutvikler og sensor siden 1998.

 

Nå jobber hun med markedsføring og kommunikasjon på ASK.

 

Ettermiddager og helger ser du henne stort sett på fjellet sammen med hundene Trygg og Kaos.

Helene Kvam Rognlid

Helene Kvam Rognlid

Studierådgiver
NAV-kontakt

Helene Kvam Rognlid

Studierådgiver
NAV-kontakt

Helene har ingen formell utdanning etter vgs, og sikret seg jobb som studierådgiver etter intervju og intens opplæring.

 

veileder hun både nåværende og fremtidige privatister. I tillegg har hun kontakt med NAV-kontorer rundt i hele landet. Definitivt også den beste på huset når det gjelder å rote bort penner og ikke få skriveren til å fungere.

 

Utenfor kontoret sjonglerer hun arbeidsdagen med bandlivet som keyboardist i indie-pop bandet «A Million Pineapples». Der tilbringer hun mye tid på reising og turné.

Malin Olovsson

Malin Olovsson

Studierådgiver
SOME-ansvarlig

Malin Olovsson

Studierådgiver
SOME-ansvarlig

Etter å ha vært privatist hos ASK tok Malin en master i sosiologi. Etter endt studie ble ASK hennes arbeidsplass i 2021.

 

Malin jobber med marked og da spesielt med SOME. Hun har ansvaret for ASK sine ambassadører og privatistenes erfaringer. I tillegg veileder hun privatister.

 

Når Malin ikke er på jobb trives hun både inne og ute sammen med familie og venner. Trivselsfaktoren er ofte like høy som pulsen da hun er lidenskapelig opptatt av jogging.

Bjørn Krommen

Bjørn Krommen

Studierådgiver
Ansvarlig Forsvaret og Google Ads

Bjørn Krommen

Studierådgiver
Ansvarlig Forsvaret og Google Ads

Bjørn er utdannet logistikkingeniør og har jobbet som høgskolelærer og vært en del av ASK teamet siden 2000.

 

Jobber med kommunikasjon og studieveiledning og har ansvar for satsing mot videregående skole.

 

Hund, hytte og traktor som hobby. Som trønderrocker fra 80 og 90 tallet står gitaren(e) alltid klar for et riff eller to.

Airin Furnesdal

Airin Furnesdal

Studierådgiver

Airin Furnesdal

Studierådgiver

Airin er utdannet «Reiselivskoordinator med IT». Hun har jobbet 10 år i utlandet (Karibien, Australia, Italia, Frankrike, Spania og Jersey Channel Islands) og er opptatt av kommunikasjon. Etter at hun kom tilbake til Norge har hun jobbet som studierådgiver for privatister og har 12 års erfaring fra flere privatistskoler.

 

Airin jobber hovedsaklig med å veilede våre studenter, både nye og eksisterende elever. Du kan kontakte henne for å få råd om fagvalg, konkurransepoeng, opptakskrav og hva som skal til for å oppnå studiekompetanse. I tillegg jobber Airin med våre ambassadører og elev erfaringer. Hun behandler også søknader fra Lånekassen.

 

Airin er glad i alt med fart og spenning ute i naturlige omgivelser. Men hun har også en genuin interesse for mennesker. Mesteparten av fritiden går for tiden til å studere psykologi på deltid. Ellers er det full rulle med 2 aktive barn som på vinteren ofte befinner seg en plass med ski på beina, familie hunden Kaiza prøver så godt hun kan å henge med:

Lyd og bilde
Yngve Lorentsen

Yngve Lorentsen

Leder, lyd og bilde

Yngve Lorentsen

Leder, lyd og bilde

Utdannet innen økonomi og markedsføring, men en stor teknisk interesse førte Yngve inn i Internett- og streamingverdenen allerede på 90-tallet.

 

Ansvar for teamet som drifter tre studioer og all lyd- og bildeproduksjon i ASK. Håndterer i tillegg økonomi- og administrative oppgaver i ASK.

 

Yngve har alltid ett eller flere prosjekter på gang. Lyd og musikk, elektronikk, trearbeid og håndtverk. Tre barn og to barnebarn, hus, landsted, båt og friluftsliv.

Magnus Nyhus Burkow

Magnus Nyhus Burkow

Fagutvikler i biologi
Lyd & bilde

Magnus Nyhus Burkow

Fagutvikler i biologi
Lyd & bilde

Magnus har mastergrad i molekylær vitenskap og har jobbet med undervisning og filmskaping siden 2010.

 

Magnus har hovedansvar for biologi og du vil møte han på live veiledning. Han bruker mye av tiden sin på å lage undervisningsvideoer samt utvikling og drift av TV-studioer og podkaststudio.

 

Etter endt arbeidsdag finner du ofte Magnus enten på fjellet, uavhengig om det er vinter eller sommer, eller foran gaming-PCen hjemme.

Ambassadører
Lena Sletvold

Lena Sletvold

Matematikk 2P-Y

Lena Sletvold

Matematikk 2P-Y

Jeg er utdannet barne og ungdomsarbeider, men målet mitt er å bli lærer.

 

Jeg var skolelei på VGS og ønsket å komme meg raskt ut i arbeidslivet. Men nå er jeg klar for å studere igjen. ASK gjør at jeg kan fortsette å jobbe 100% fast i barnehage samtidig som jeg får fullført generell studiekompetanse for å kunne studere videre senere.

I tillegg til å jobbe 100% har jeg en liten valp og to katter å ta vare på, så her er det full rulle dagen lang.

 

Ellers er jeg glad i natur og elsker å være ute. Jeg er også veldig sosial og elsker å ha det gøy med venner.

Norah Rondestvedt

Norah Rondestvedt

Norsk påbygg, historie påbygg, naturfag påbygg og sosiologi.

Norah Rondestvedt

Norsk påbygg, historie påbygg, naturfag påbygg og sosiologi.

Jeg heter Norah Rondestvedt, er 19 år og kommer fra Narvik, men flyttet til Oslo i november i fjor for å ta påbygg som privatist. Målet er å komme inn på teaterhøgskolen, trenger jo derfor studiekompetanse! Skal over 2 semestre nå ta norsk påbygg, historie, naturfag og sosiologi.

Julia Grønås

Julia Grønås

Matematikk 2P-Y og Naturfag påbygg

Julia Grønås

Matematikk 2P-Y og Naturfag påbygg

 

Å skulle tilbake på skolebenken var aldri et alternativ for meg, da jeg må kunne kombinere det med jobb og fortsatt ha tid til de tingene jeg liker! Å være privatist hos ASK åpnet mange nye dører for meg!

Tøri Kvinlaug

Tøri Kvinlaug

Kjemi 2 og Fysikk 1

Tøri Kvinlaug

Kjemi 2 og Fysikk 1

Mitt navn er Tøri og jeg er 19 år. Min drøm er å bli onkolog og praktisere som lege. Da jeg valgte videregående falt jeg til slutt på en idrettsskole som ikke tilbydde realfag, men jeg valgte denne skolen på grunn av det sosiale og sportslige. Selv om jeg visste at realfag var nødvendig for å bli lege, visste jeg at det var mulig å ta det som privatist, og det er her jeg er nå. Høsten 2023 skal jeg ta kjemi 2 og fysikk 1 hos ASK, og til neste høst er jeg forhåpentligvis inne på medisinstudiet!

Cecilie M. Karlsen

Cecilie M. Karlsen

Samfunnskunnskap og Matematikk 1P

Cecilie M. Karlsen

Samfunnskunnskap og Matematikk 1P

Jeg heter Cecilie og tar 23/5 pakken på ASK. Jeg jobber i Spania noe jeg ikke hadde hatt mulighet til uten fleksibiliteten til ASK. Det beste med ASK er at jeg kan jobbe i eget tempo, og jeg får kombinert skole med skiftarbeid, trening og andre aktiviteter.

Jon Hilleren

Jon Hilleren

Påbyggspakken

Jon Hilleren

Påbyggspakken

Hei, jeg heter Jon Henning. Er 21 år og bor i Bergen. Jeg jobber til daglig med fjellsikring i Sartor Drange og er mye på reise. ASK vil da være til god hjelp fordi jeg kan studere på kveldene. Jeg driver også aktivt med friidrett. Målet mitt er å utdanne meg som brannkonstabel. Med ASK kan jeg forsette i 100% stilling og i tilegg tilpasse min studietid med trening og min hverdag ellers.

Marte Strand

Marte Strand

Medisinpakken

Marte Strand

Medisinpakken

Jeg tar medisinpakken på ASK. I tillegg til å studere jobber jeg i ambulansetjenesten og AMK. Valget falt på ASK da jeg i stor grad kan studere i eget tempo - når man vil og ikke minst hvor man vil.

Isabelle Hovde

Isabelle Hovde

Fullfører Vg3, studiespesialisering

Isabelle Hovde

Fullfører Vg3, studiespesialisering

Jeg heter Isabelle. Jeg er opprinnelig fra et lite sted utenfor Trondheim, men bor nå i Texas, USA. Her i USA driver jeg med cheerleading, hvor jeg har treninger hver dag (noen dager er det til og med flere ganger om dagen). Ut i fra dette var ASK den beste muligheten for meg.
 

Jeg fullfører nå VG 3 gjennom ASK for å få studiekompetanse og kunne søke meg inn på collage her i USA. Uten ASK kunne ikke jeg ha satset i min sport, og fullført Vg3 samtidig. Det som er best med ASK (ut i fra min mening) er at jeg kan jobbe med skole i mitt eget tempo, når jeg vil og hvor jeg vil. Du kan tilrettelegge hverdagen med skole ut i fra dine andre aktiviteter.

Det handler om å tørre å starte

Vår drøm startet her.

Det handler om å tørre å starte