Victoria, 21 år

Studerer:
Naturfag, Samfunnskunnskap, Historie og Engelsk

Jeg er helsefagarbeider på Ullevål sykehus og jobber en tredelt stilling, som vil si at jeg jobber dag-, kvelds- og nattevakter. Grunnen til at jeg tar fag på som privatist er fordi jeg har en drøm om a bli lege. Det å ha muligheten til å jobbe fulltid, i tillegg til karakterforbedring, er helt perfekt.

Ukene mine varierer og det er derfor fantastisk å bare ta med meg undervisningen på jobb eller sette opp dagen slik at jeg kan drive med begge deler der jeg har tid. 

Victorias fag: 

Naturfag, Samfunnskunnskap,

Historie, Engelsk

Eksamen kommer til å gå bra

- Nå har jeg hatt 3 privatisteksamener så langt og kan si at undervisningsvideoene på ASK er strålende. Jeg opplever undervisningen som utfyllende og relevante til eksamen. På alle privatisteksamenene mine har jeg fått spørsmål der det er en video som tar opp akkurat samme spørsmål og ordlyd. Jeg føler at så lenge jeg går gjennom videoene og forstår innholdet, så kommer eksamen til å gå bra:)

- Jeg har brukt forum aktivt for enkelte ting jeg lurer på. Jeg liker at man kan stille spørsmål når man er inne på et tema, fordi det er ganger jeg ser andre som har stilt samme spørsmål på samme video. Jeg har også sendt inn spørsmål under tilbakemeldingene på innleveringer, og lærerne er alltid flinke til å forklare eller henvise til gode kilder som videre forklarer det jeg lurer på. 

"Mitt favorittsted å jobbe er sofaen."

- Når jeg først fikk min muntlig eksamensdato, synes jeg studieplanleggeren funket ekstremt bra. Studieplanleggeren har hjulpet meg å ikke føle meg helt overveldet over mengden pensum som gjenstår før eksamensperioden. I den perioden før jeg fikk eksamensdatoen min, jobbet jeg bare etter det jeg fikk tid til. Når jeg endelig fikk lagt inn eksamensdatoen min i studieplanleggeren, ble det enklere å se hvor mye jeg hadde igjen og hvordan jeg burde komme gjennom det tidsmessig. 

Tar med undervisningen på jobb

- Jeg har ikke no struktur i studieuka mi sånn sett. Jeg prøver å sette mål om å bli ferdig med en del hver uke så godt det lar seg gjøre, det hjelper stort at jeg kan bare ta med meg undervisningen på jobb og jobbe med skole da det ellers er rolig. Jeg kommer meg best gjennom pensum ved å se på videoene og lage presise notater som oppsummerer videoene. Jeg vil si jeg lærer best ved å se ting visuelt, så det hjelper masse med videoene som hovedfokus. Notatene jeg lager har også bilder fra videoene, læreboka eller hentet fra internett, med farger og diagrammer som igjen hjelper å visualisere alt. 

Senker stressnivået

- Jeg synes eksamenstreningen på ASK er helt fantastisk. Jeg har levert noen skriftlige oppgaver, og det hjelper å få tilbakemelding på arbeidet jeg gjør sånn at jeg vet hva jeg må forbedre meg på. Prøvemuntlig er det jeg liker best. Jeg liker å prøve å se hvor mye jeg husker, hvordan det er å snakke faglig, og gi meg et bilde over hva jeg kan forvente på faktiske eksamen.

- Det hjelper også med å få stressnivået ned før eksamen. Tilbakemeldingene jeg får av lærerne er også veldig konstruktive og jeg liker at jeg får det dirkete fra læreren, at jeg føler meg sett. 

Fra 2 til 5 i Historie

- Personlig synes jeg nettskole er litt krevende da man må ta mye initiativ til å studere selv, som kan være vanskelig etter en lang dag på jobb og man helst vil ligge på sofaen og slappe av. Samtidlig, så er jeg veldig fornøyd med ASK som nettskole. Det at en skole som ASK spesialiserer seg på at den er nettbasert gjør at kvaliteten på videoene, quizene, oppgavene osv. er bra. Jeg liker at jeg har fleksibiliteten til å jobbe når enn jeg vil, og jeg liker at jeg ikke trenger å åpne boka og lese gjennom pensum da det ikke er sånn jeg lærer personlig. 

Som nevnt tidligere så har jeg tatt 3 eksamener så langt. Forrige semester var det Engelsk og Historie, og dette semesteret har jeg hatt Naturfag og Samfunnskunnskap. I Engelsk og Naturfag har jeg fått 6, så jeg er kjempefornøyd over resultatet. Historie sist semester fikk jeg 5, litt skuffende da jeg hadde håpet på 6, men jeg hoppet fra 2 til 5 så sånn sett er jeg også fornøyd. Og alt takket være ASK. Nå gjenstår bare Samfunnskunnskap.