Madeleine, 20 år

Studerer:
Kjemi 1

Jeg strukturerte studieuka mi etter hvor mye jeg jobbet. Noen uker jobbet jeg mer, andre mindre. Uansett leste jeg litt hver dag. Jeg passet på å sette av lesedager noen dager i uka også, noe som virkelig trengtes for å kunne få fullt fokus på faget en hel dag.

Jeg kommer best gjennom pensum ved å følge videoene på ASK, og så tilføre det som eventuelt står om temaet i boka.

Madeleines fag:

Kjemi 1

Medisinstudiet som mål

- Jeg jobber i helsevesenet, hvor man nesten kan jobbe så mye man vil. Jeg må derfor passe på at jeg ikke jobber for mye, men at jeg også har fridager for å lese. Ved å trene ved siden av får jeg overskuddet jeg trenger til å studere ved siden av jobb.

- Fra tidlig i livet har jeg ønsket å studere medisin, men dette føltes ut som et uoppnåelig mål. Jeg satset på jus på videregående, og tok derfor ingen realfag. Jeg hadde ikke nok poeng for å starte på jusstudiet rett etter videregående, og begynte derfor å ta opp fag. Jeg startet med å ta opp Biologi, og fant ut at dette var mye mer interessant enn jusstudiet som jeg tidligere hadde tenkt på. Drømmen min gikk tilbake til å studere medisin, og jeg har derfor begynt å ta opp resten av realfagene. Akkurat nå har jeg tatt opp Kjemi 1 her på ASK.

Studieplanleggeren er gull

- Jeg syntes det var supert å ha en studieplanlegger. Det gjorde at jeg visste når jeg burde være ferdig med et emne, og når jeg kunne ta det litt mer med ro. Var jeg ferdig med et emne før tiden, kunne jeg «gire ned litt» før jeg startet på neste emne.

- Jeg har ikke vært i kontakt med lærer, men har syntes det har vært veldig betryggende å vite at det er mulighet for det. Jeg har hatt flere muntlige eksamener før, og hadde derfor noenlunde kontroll på hva som var viktig. Jeg prøvde derfor ikke eksamenstreningspakken eller prøvemuntlig.

- Drømmen min er å studere medisin, og jeg har derfor begynt å ta opp resten av realfagene som privatist. Jeg har tatt opp Kjemi 1 på ASK. Jeg er strålende fornøyd med resultatet på privatisteksamen.

Du lærer det du trenger

- Jeg opplever videoundervisningen på ASK som svært nyttig. Dette er et godt tilskudd til det som står i bøkene. Mye i boka oppleves ofte som uforståelig - da hjelper det med en mer grundig forklaring, noe ASK gir. I tillegg er det mye overflødig informasjon i bøkene. ASK fokuserer mer på kompetansemålene, noe som gjør det lettere å «luke ut» overflødig informasjon fra bøkene, og gir også et innblikk i hva som er lurt å fokusere mer på.

Det er helt supert å være elev på ASK Privatist. Det gjør at jeg kan studere akkurat når jeg vil, hvor jeg vil. I tillegg kan jeg gå gjennom alle undervisningsvideoene senere også om jeg føler det er noe som er uklart. Jeg synes det ofte hjelper å få ting man synes er vanskelig inn med t-skje.

Jeg er strålende fornøyd med resultatet på privatisteksamen og føler at jeg absolutt kan takke ASK for dette!