Karl, 28 år

Studerer:
Historie påbygg, Matematikk 2P-Y, Naturfag påbygg og Norsk påbygg

- Jeg oppdaget ASK privatist da jeg søkte etter undervisning på nett.
ASK ble et nokså enkelt valg: rimelig pris og at man kan få en gratis prøveperiode i to fag. 

Her får man mulighet til å bli litt kjent med skolen og hvordan undervisningen er før man starter. 
Jeg ble imponert over nettsiden deres! 
 

Karls fag:

Historie påbygg, Matematikk 2P-Y,

Naturfag påbygg, Norsk påbygg

Tenkte nytt og tok generell studiekompetanse

- Under pandemien gjorde folk ulike ting for å få hverdagen til å gå. Med stengte treningssenter og den sosiale avstanden fikk meg til å tenke nytt. 

Med fagbrev i bunnen så falt valget på å ta generell studiekompetanse. Nå stiller jeg mye friere til videre studievalg samtidig som jeg stiller sterkere med fagbrev.

Raske tilbakemeldinger

- ASK sine lærere er supre! Man får rask tilbakemelding om det skulle være noe man lurer på.
I matematikk og naturfag var det videoveiledning som ble brukt dersom man stod fast med oppgaver.
 

Karl synes det er fantastisk å kunne se undervisning når han sitter på buss, tog eller er på telttur på fjellet mens han venter på at nabomannen skal våkne.

God oversikt over fagene

- ASK har videoundervisning. Her får man god oversikt over faget, og lærerne er flinke til å forklare hvert tema. Videoene er korte som gjør det enklere å huske hvert tema. 

Om det var noe man ikke fikk helt med seg var det bare å sette på pause for så å spole tilbake. 
På slutten av hver video er det quizer. Quizene har ulike spørsmål fra videoene du akkurat har sett som gjør at du husker mer fra temaet.

Studieplanleggeren gjør deg klar for eksamen

- I hvert fag er det en studieplanlegger, denne sørger for at man henger med i faget slik at man er klar for eksamen. Studieplanleggeren deler faget i ulike deler. 

På slutten av hver del er det en innlevering. Her får du karakter og tilbakemelding som gjør at man får en pekepinn på hvor godt man forstår hvert tema. 

Tok prøvemuntlig hjemme

- I de muntlige fagene er det mulighet å ta prøvemuntlig. Man sitter hjemme og har en fremføring i faget foran læreren. 

Det er ikke nødvending å møte opp noe sted annet enn til avtalt tid foran PC-en din hjemme. Når man er ferdig med fremføringen får man karakter og en tilbakemelding som er til stor hjelp når man skal møte opp til muntlig eksamen. 

Kan studere hvor jeg vil

- Det å kunne kombinere jobb, skole og fritid var viktig for meg. Nettundervisningen gjorde det mulig å få med seg alt man trenger i faget uten at man må møte opp i et fysisk klasserom. Dette gjør at man stiller mye friere til hvor og når man vil studere. 

Det er fantastisk å kunne se undervisning når man sitter på buss, tog eller er på telttur på fjellet mens man venter på at nabomannen skal våkne. 

Jeg vil anbefale ASK privatist til alle! Uansett hvilke skolegang man skulle velge, så krever det at man har gode studievaner og er strukturert. ASK er et imponerende verktøy som gjør at du når dine mål.