Jeanette Foss portrettbilde

Jeanette, 28 år

Studerer:
Naturfag

- Jeg var avhengig av fleksibilitet når jeg bestemte meg for å ta opp fag. Dette fordi jeg jobber i Forsvaret og har en meget hektisk arbeidshverdag med veldig varierte arbeidstider.
Det var derfor nødvendig å finne et sted der jeg selv kunne studere etter min egen timeplan.

ASK Privatist med sine nettstudier gir nettopp fleksibilitet til en overkommelig pris, og var uten tvil den beste løsningen for meg.

Jeanettes fag:

Naturfag

Høyt snitt for å komme inn på bachelor i paramedisin

- Jeg har alltid tenkt at det jeg gjorde på videregående var bra nok og jeg har egentlig aldri helt visst hva jeg vil bli, Siden videregående skole har jeg gjort litt av hvert, både innenfor arbeidslivet og studentlivet. De siste 5 årene har jeg gått befalsskolen og jobbet som befal i Forsvaret. Der har jeg funnet en lidenskap som jeg tror jeg har lyst til å fortsette med, nemlig førstehjelp. 

Veien for å jobbe med dette er ved å ta en sivil bachelor i paramedisin. Her er det et veldig høyt snitt, og jeg blir derfor nødt til å ta opp noen fag, for at den drømmen skal bli oppnåelig. Så da var jeg nødt til å starte et sted, og det ble hos ASK Privatist.


Får svar raskt

- Jeg gjennomførte et googlesøk for å ta opp Naturfag, og da kom ASK Privatist opp. Jeg gikk inn på siden, satte meg inn i hva dette var og leste erfaringer fra tidligere studenter. 

Jeg likte det jeg leste og syns at dette hørtes bra ut.


Jeg snakket aldri muntlig med lærer, men all skriftlig kommunikasjon var høflig, konkret og lett å forstå. Man merker at de kan faget og at de forklarer godt og forståelig. Dette var viktig for meg da det er 13 år siden jeg hadde naturfag sist. Videre var også all mailkorrespondanse jeg hadde med ASK-teamet veldig bra. 

De svarer raskt, og de svarer på det du spør om. Det syns jeg er veldig viktig, særlig for privatistene som tar fag som har muntlig eksamen. Her får man vite eksamensdatoen ganske tett opp mot selve eksamen, så rask respons er vesentlig. Jeg har en opplevelse av at ASK virkelig vil at vi skal få det til, noe jeg verdsetter svært høyt.


Spørsmål og svar-funksjonen gjorde livet lettere

- Jeg syns videoundervisningen fungerer meget godt. Videoene er korte, og rett på sak, så det går bra å forstå essensen selvom det er lenge siden man har hatt faget på skolen. Elsker at det er mulighet til å sette på pause, spole tilbake og se videoene flere ganger. Videre så syns jeg notatfunksjonen er veldig bra, og lett å bruke. Sykt bra at notatene man skriver lagres automatisk, da det er endel oppdateringer i ASK.
Spørsmål og svar-funksjonen gjorde også livet mitt mye lettere, da jeg dessverre aldri rakk å delta på live-undervisning på grunn av jobben. 

Syns også det er veldig fint at man kan se og lese andres spørsmål i det samme faget. Da føler man seg ikke så alene når det er noe man ikke forstår, også slipper man å stille flere spørsmål enn nødvendig selv.
- Noen tilbakemeldinger fra meg til videre utvikling:
 Savner litt mer engasjement hos læreren som foreleser, da jeg på flere av videoene syns det blir litt for monotont og dermed kjedelig å høre på i lengden. – Ønsker at videoene og lærerbøkene samhandler mer. 
Eksempel: på noen av forelesningene så brukes modeller som ikke finnes i læreboka, og det brukes definisjoner som ikke samsvarer helt med de i boka.

Dette er småplukk, men noe jeg la merke til.
– Det vært fint og mer praktisk med muligheten for å legge inn flere tegn i notatfunksjonen. Eksempel: Symbolet for °C eller bokstaver for alfa, beta og gamma osv.


Quizene ga mestringsfølelse

- Quizene fungerte svært godt for meg. Skulle faktisk ønske at det var litt flere spørsmål på noen av de quizene. Her fikk jeg med en gang svaret på om jeg hadde fått med meg det viktigste i videoene, noe som gå en mestringsfølelse og en følelse av om at man er i rute.


Synes også det var veldig bra at det var en quiz før man begynte på et nytt tema, slik at man kjenner på økt forståelse og mestringsfølelse før man starter med noe helt nytt.


Studieplanleggeren hjelper i en travel hverdag

- Med studieplanleggeren får du alt du trenger både av informasjon, hjelp og veiledning i forkant, underveis og i etterkant. 

Studieplanleggeren er genial, og var et verktøy jeg benyttet meg av for å planlegge min veldig variable hverdag så godt som mulig. Innleveringsoppgavene var kanskje det aller beste verktøyet for meg i forhold til å se om jeg hadde forstått essensen av pensumet. Tilbakemeldingene jeg fikk på disse, var lett å forstå og jeg visste med en gang hvor jeg måtte lese og bruke mer tid.


Hvis du, som meg, er usikker på om du skal jage drømmen fordi du må ta opp fag, så er det lurt å bare hoppe i det. Det var nettopp det jeg gjorde, og jeg hadde ikke sett i en naturfagsbok på 13 år og gikk fra karakter 3 til 5. Klarer jeg det, så klarer du det!

ASK Privatist sine innleveringsoppgaver og tilbakemeldingene jeg fikk på disse ble redningen for min del. Dette sammen med studieplanleggeren gjorde at jeg kom igjennom pensum før eksamen og fikk mye større forståelse for faget