Julie m/hund :)

Julia, 21 år

Studerer:
Matematikk 2P-Y, Naturfag påbygg

Jeg elsker friheten jeg har til å kunne studere når det passer for meg. Skole har aldri vært noe jeg har gledet meg til, men med fantastiske lærere og et veldig gjennomtenkt studieopplegg hos ASK, har jeg kommet meg gjennom studiene på kort tid.

Julias fag: 

Matematikk 2P-Y, Naturfag påbygg

Hemmeligheten min er å skille studietid og fritid 

- I tillegg til studier, jobber jeg 100% i barnehage som jeg trives veldig godt med. Jeg har et ønske om å fortsette å jobbe med barn, men siden jeg har fagbrev innenfor et annet fagområde mangler jeg studiekompetanse for å kunne gå videre med denne drømmen.

- Jeg strukturerte studieuken min slik at jeg hadde enten «studietid» eller «fritid». Når jeg hadde studietid kunne jeg ikke gjøre noe annet enn å studere og jobbe effektivt. Jeg satt opp en plan ettersom hvor mye pensum jeg skulle gjennom, og delte inn studietiden i 45 minutter, og deretter en kort pause slik at det ikke skulle bli overveldende å jobbe. I pausen gjorde jeg ting som gjorde meg glad, å lage meg en god kopp kaffe, gå en tur, se serie eller lage digg mat. Jeg fikk utrolig mye igjen for å strukturere studiehverdagen min slik, da jeg holdt motivasjon oppe og ikke mistet konsentrasjonen som er utrolig viktig når man studerer på egenhånd. I fritiden kunne jeg gjøre hva jeg ville, og det gjorde at jeg satte ekstra pris på de ekstra minuttene i hverdagen til å gjøre nettopp det.

Digger lærerne :) 

- Å være student og ha en fulltidsjobb er krevende og krever struktur og disiplin. ASK gjør det enkelt å kombinere fulltidsjobb med studie, og en ellers hektisk hverdag hvor tiden ikke alltid strekker til. Jeg har hittil bestått to fag som privatist og er nå halvveis til å oppnå generell studiekompetanse. Takket være de dyktige og engasjerte lærerne er jeg motivert og har god tro på at jeg kommer til å klare disse fagene med glans, og det kan du også! Når jeg trengte hjelp med noe eller sto fast, var det en stor trygghet å vite at lærerne alltid ga god veiledning, og tips til hvordan jeg kunne jobbe videre med faget. I «forum» kan du også lese hva andre elever lurer på, der er det mye nyttig informasjon og svar på andre spørsmål du kan få bruk for. Bruk lærerne, det er til stor hjelp!

- Jeg meldte med opp til prøvemuntlig med første anledning, der fikk jeg vite hvordan jeg lå an ift eksamen. Lærerne gir tilbakemelding og kommer med gode tips for å jobbe bedre videre frem mot eksamen, og hva du burde fokusere på. Jeg er veldig glad jeg meldte meg opp til prøvemuntlig da jeg virkelig fikk testet meg, og ga meg en unik mulighet til å gjennomføre en «eksamen» før selve dagen. Meld deg opp til prøvemuntlig når du får muligheten, det er gull verdt og du er en erfaring rikere!

"Når jeg trengte hjelp med noe eller sto fast, var det en stor trygghet å vite at lærerne alltid ga god veiledning, og tips til hvordan jeg kunne jobbe videre med faget."

Slik klarte jeg det

- Jeg anbefaler å jobbe jevnt og strukturert gjennom hele studietida, og ikke bare i ukene før eksamen. Et hjelpemiddel jeg brukte aktivt for å huske pensum og få en pekepinn på hva jeg trengte å jobbe mer med var quizene i faget. "ASK quiz" er gull for å øve frem mot eksamen, men også for å hjelpe å repetere pensum du har vært igjennom. Det er min oppskrift til deg som har som mål å bestå eksamen med glans!

- Studietips fra meg: Jeg skriver alltid ut tankekartene til det temaet jeg jobber med (det finner du nede på siden under videoen). Det hjelper deg å jobbe mer strukturert, og her står det viktige ting som er til stor hjelp under jobbingen!

Gjennom studietiden min her har det åpnet seg mange nye dører. For meg var det aldri et alternativ å gå tilbake på skolebenken - jeg var ferdig med skole. Jeg googlet nettstudier og etter å ha testet fagene i ett døgn på ASK var jeg overbevist om at dette skulle jeg klare. Dette studieåret har gitt meg muligheten til å drømme enda større enn før og jeg har nå sjansen til å velge mellom mange forskjellige karriereveier!

Jeg er veldig fornøyd med resultatet på privatisteksamen, og er nå halvveis til generell studiekompetanse. Jeg fikk bedre eksamensresultater enn forventet og takker ASK for god hjelp og studieopplegg!