Svarthvitt utendørs portrettbilde av Endre som har ryggsekk på med fiskestang festet til sekken.

Endre, 26 år

Studerer:
Fysikk 1 og Kjemi 1

- Jeg fant ASK Privatist i et Google søk og så reklame på Instagram. 

Jeg jobber som sykepleier i en 78% stilling med tredelt turnus og er avhengig av å ta ekstravakter i ny og ne. Det betyr at jeg er avhengig av et studieløp som lett kan kombineres med en uforutsigbar hverdag. Det gjorde det lett å velge en nettskole. 
 

Endres fag:

Fysikk 1 og Kjemi 1

Prisen var avgjørende

- Da jeg gikk på VGS var motivasjonen liten og jeg slet med å velge retningen videre. Jeg endte derfor opp med et karaktersnitt på 4,6. Jeg studerte Bachelor i sykepleie, og det var da jeg ble interessert i medisinstudiet som jeg nå satser på å komme inn på. 

Prisen var også en bestemmende faktor for valg av skole. Jeg har ikke så mange år jeg kan få støtte fra Lånekassen og den støtten trenger jeg til videre studier. På nåværende tidspunkt er det ikke et alternativ søke støtte fra Lånekassen.  

Å velge ASK er enkelt siden jeg får flere fag til samme pris som ett fag på andre privatistskoler. 
 

- Jeg opplever faglærerne på ASK som lidenskapelige opptatte av fagene de underviser i. De forklarer temaene på en naturlig måte, sier Endre.

Korte og konsise videoer

- Jeg opplever faglærerne på ASK som lidenskapelige opptatte av fagene de underviser i. De har en naturlig fremgangsmåte i hvordan de forklarer de forskjellige temaene, noe som gjør det enkelt å både forstå og lære. 
Istedenfor lange og tunge forelesninger som jeg forventet, ble jeg møtt med korte og konsise videoer. Faglærerne forklarer stoffet på en effektiv måte uten lange digresjoner med unødvendig informasjon.
 
Kun et fåtall av videoene strekker seg opp til 10-15 minutter, noe som gjør det lett å holde fokuset. Videoene er også etterfulgt av quizer som tester forståelsen av det som er gjennomgått og det gir rask repetisjon av det som er gjennomgått i undervisningsvideoene. 

Studieplanleggeren sikrer jevn progresjon i fagene

- Struktur kan fort bli utfordrende når man tar opp fag på egenhånd. Jeg har ofte endt opp med skippertaksmetoden i eksamensperioden, men det har jeg unngått denne gangen med hjelp av studieplanleggeren. 
I hvert fag krysser du av i studieplanleggeren om du har eksamen på høst- eller vårsemesteret, samt når du starter å lese. Da lages en studieplan med milepæler som er en god veileder for hvordan du ligger an i faget. For meg har dette hjulpet mye med å sikre en jevn progresjon i faget før eksamensperioden, slik at ukene før eksamen kunne brukes til repetisjon. 

Prøvemuntlig hjelper å forberede seg mentalt

- Jeg endte opp med å ikke gjennomføre prøvemuntlig, noe jeg har angret på i etterkant. Alle jeg har snakket med som tok prøvemuntlig har samme erfaring: Det hjalp dem med å forberede seg mentalt, samt å trene på å legge frem det man har lært på en god måte. Dette er absolutt noe jeg kommer til å benytte meg av i de neste fagene. 

Nettskole er det mest optimale

- Nettundervisning har vært den mest optimale løsningen for meg. Jeg opplever undervisningen som like god, om ikke bedre enn fysisk klasseromsundervisning. Men med langt større frihet til å styre løpet selv. 

Jeg har hatt mulighet til å ta ekstravakter på jobb og dra hjem til familien, uten å trenge å ta hensyn til datoer eller tidspunkter for undervisning. Det har med andre ord tillatt meg å ta opp fag uten at det har gått utover jobb eller fritid. 

En bekymring jeg hadde var om jeg ville ha tilgang til lærer ved behov for hjelp. Dette var heller ikke noe problem da man enkelt kan få live veiledning med faglærer flere ganger i uken. 
Alt i alt har hele prosessen vært en positiv opplevelse for meg og som hjalp meg med å sikre karakteren 6 i både Fysikk 1 og Kjemi 1.