Medisinpakken

kr 19.600 for fire fag

Her er din studieplan:

  • Matematikk R1 (Semester høst 2024)
  • Kjemi 1 (Semester høst 2024)
  • Kjemi 2 (Semester vår 2025)
  • Fysikk 1 (Semester vår 2025)

kr 19.600,-

Fagene er lagt til i handlekurven din

Fakta om medisinpakken

Medisinpakken er for deg som har generell studiekompetanse (GENS) og trenger realfagene Matematikk R1, Kjemi 1, Kjemi 2 og Fysikk 1 for å kvalifisere til å søke medisinstudier. Realfagene Matematikk R1, Kjemi 1, Kjemi 2 og Fysikk 1 dekker opptakskravet med kravkode MEROD.

Følger du vår anbefalte studieplan, får du en studiebelastning 67% både på høsten og våren. Det betyr at du bør sette av minst 3,5 arbeidsdager i uka i begge semestrene. Medisinpakken gir tilsammen 2 realfagspoeng.

Fagpakken gir deg rett til å søke studielån fra Lånekassen.

Markus Vindheim

Med legeyrket i sikte

Markus Vindheim drømmer om å bli lege. Første skritt er å få gode nok karakterer for å komme inn på medisinstudiet.

Les mer

Ofte stilte spørsmål om medisinpakken

Finner du ikke svar på dine spørsmål her så ser vi fram til å høre fra deg.

Er det mulig å studere medisin uten realfag?

For å være kvalifisert for opptak til medisin så må du ha generell studiekompetanse og i tillegg ha fordypning i realfagene som inngår i medisinpakken.

Må jeg ha matematikk R1 eller kan dette faget erstattes?

Du må ha fordypning i matematikk men du kan erstatte matematikk R1 med Matematikk S1+S2.

Jeg må forbedre karakter i 2KJ og 3KJ. Hvilke fag velger jeg da?

Siden du har tatt fagene etter reform 94 (1997 - 2007) så må du velge fagene Kjemi 1 og Kjemi 2 som da er likeverdige fag etter kunnskapsløftet.

Er det samme opptakskrav for å studere medisin i utlandet som i Norge?

Opptakskravet vil kunne variere både mellom land og læresteder (både i og utenfor EU/EØS). Ofte vil man måtte ha en kombinasjon av realfag som Kjemi, Biologi, Fysikk og Matematikk. Noen læresteder krever også en opptaksprøve. Ta kontakt med lærestedet du tenker å søke opptak til.

Det er bare å starte

På ASK starter undervisningen når du trykker 'play'. Du får også god hjelp fra lærer, eksamenstreningspakke og gratis prøvemuntlig. 

Du får god hjelp i fagene

På ASK møter du læreren din på ulike måter og får knallgod hjelp. Du møter lærer igjennom ‘Spørsmål og svar’-knappen. Dette er et fagforum der du stiller dine spørsmål og får kjapt et svar.

For deg som tar matematikk eller et annet realfag, møter du lærer en-til-en i et digitalt rom. Vi kaller det live veiledning. Det fungerer slik: sliter du med en oppgave, ber du om hjelp ved å trykke på den grønne knappen inne i faget - akkurat som du rekker opp hånden i klasserommet.

Du møter lærer også gjennom tilbakemeldinger på innleveringer og gjennom digital prøvemuntlig.

Slik fungerer lab på ASK

Du får videoundervisning i lab-forsøk og relevant teori. Videoene gir deg full gjennomgang av utstyret og viser utførelsen av forsøkene. Du laster ned labheftet og fyller inn resultater etterhvert som du ser videoene. Har du spørsmål, får du hjelp fra faglærer via live veiledning og 'Spørsmål og svar'-knappen. Du leverer inn labheftet for tilbakemelding fra lærer (valgfritt) og undervisningsvideoene og labheftet bruker du som forberedelse til eksamen. 

Slik fungerer lab på ASK
Slik fungerer lab på ASK
ASK Veiledning
arrow glow
1 2 3 4
1

Karakter-forbedring enkeltfag?

2

Finn faget i faglisten

3

Trenger du hjelp?

4

Klikk for å snakke med en studierådgiver

Tonje

“Matematikk har alltid vært mitt verste fag, men etter undervisningen med ASK sitter jeg igjen med en helt annen opplevelse. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med undervisningen og hjelpen jeg har fått fra de utrolige dyktige lærerne."

Vilde

“Jeg tok meg et prøvedøgn på ASK Privatist og ble avhengig fra dag én. Med ASK fikk jeg muligheten til å lære realfagene fra A til Å."