Naturfag

kr 4300 per fag

Eksamensform: Muntlig/praktisk

Fagkode: NAT1007

Studiebelastning: 34% (1 semester) 17% (2 semestre)

Prøv gratis

Legg til Naturfag i handlekurven

Ta hele faget på ET HALVT ÅR kr 4.300

Ta hele faget på ETT ÅR kr 5.900

Fakta om Naturfag

I hverdagen kommer du stadig i kontakt med naturfag. Faget Naturfag hjelper deg å forstå verden du lever i.

I naturfag lærer du om verden rundt deg. Det skal øke din kunnskap om hvorfor naturressursene bør vernes, hvorfor det biologiske mangfoldet bør bevares og hvorfor bærekraftig utvikling er viktig. ...les mer

Du bruker naturfag når du lager mat, når du vurderer søskenlikhet, når du står på ski eller varmer opp rommet du er i. Du bruker også naturfag når du skal du skal forstå naturvitenskapelig og teknologisk informasjon, som er viktig for at du skal kunne orientere deg og delta i samfunnet. Naturfag er et viktig og interessant fag. 

Dette lærer du:

  • Kjemiske forbindelser
  • Næringsstoffer
  • Helse og livsstil
  • Elektromagnetiske bølger
  • Stråling og radioaktivitet
  • Trådløs kommunikasjon
  • Bærekraftig utvikling
  • Arv og miljø
  • Bioteknologi og genteknologi

Kurset er for deg som skal ha generell studiekompetanse. Naturfag er også en viktig byggestein for realfagene og er derfor et fag som mange velger å ta på nytt for oppfriskning og karakterforbedring. Videoundervisningen er presis og eksamensrettet; filmene dekker både teori og relevante eksempler på labøvelser i faget. Målet vårt er å gi deg nødvendig oversikt og kunnskap til å mestre faget og den muntlig-praktiske eksamen. Naturfag er et av kravene til generell studiekompetanse, men også en viktig byggestein for realfagene.

Undervisningen starter når du trykker 'play'

Gjennom omtrent 140 korte videoforelesninger tar ASK deg gjennom pensum i Naturfag. Dette klarer du! Se Henning forklare eksperimenter. 

Martin ser smilende inn i kameraet.
Martin

“Den gode videoundervisningen er noe av det beste med ASK. Kvaliteten på videoene er svært høy og med gode lærere er det med på å gjøre læringen enda mer lystbetont."

Du får god hjelp i fagene

På ASK møter du læreren din på ulike måter og får knallgod hjelp. Du møter lærer igjennom ‘Spørsmål og svar’-knappen. Dette er et fagforum der du stiller dine spørsmål og får kjapt et svar.

For deg som tar matematikk eller et annet realfag, møter du lærer en-til-en i et digitalt rom. Vi kaller det live veiledning. Det fungerer slik: sliter du med en oppgave, ber du om hjelp ved å trykke på den grønne knappen inne i faget - akkurat som du rekker opp hånden i klasserommet.

Du møter lærer også gjennom tilbakemeldinger på innleveringer og gjennom digital prøvemuntlig.

I realfagene får du frivillig leksehjelp gjennom live veiledning flere dager i uka.

Slik fungerer lab på ASK

Du får videoundervisning i eksempler på lab-forsøk og relevant teori. Videoene gir deg full gjennomgang av utstyret og viser utførelsen av forsøkene. Du laster ned labheftet og fyller inn resultater etterhvert som du ser videoene. Har du spørsmål, får du hjelp fra faglærer via live veiledning og 'Spørsmål og svar'-knappen. Du leverer inn labheftet for tilbakemelding fra lærer (valgfritt) og undervisningsvideoene og labheftet bruker du som forberedelse til eksamen. 

Slik fungerer lab på ASK
Slik fungerer lab på ASK
ASK Veiledning
arrow glow
1 2 3 4
1

Behov for flere fag?

2

Vi har fagpakker som gjør det enklere å velge studieløp

3

Trenger du mer hjelp?

4

Klikk for å snakke med en studierådgiver