Kjemi 2

kr 4300 per fag

Eksamensform: Skriftlig og muntlig/praktisk

Fagkode: REA3046 REA3047

Studiebelastning: 34% (1 semester) 17% (2 semester)

Prøv gratis

Legg til Kjemi 2 kunnskapsløftet i handlekurven

Fakta om Kjemi 2

Når du kan kjemi, da forstår du bedre hvordan verden rundt deg fungerer.

I programfaget Kjemi 2 går vi grundigere inn på den organiske kjemien; hvordan organiske molekyler er bygd opp, hvilke egenskaper de har, hvordan de kan reagere med hverandre og mekanismene for dette. Vi ser på næringsmiddelkjemi, for eksempel proteiner, vitaminer, fett og karbohydrater, og vi ser på biologisk viktige prosesser, enzymer og energitransport i kroppen. ...les mer

Elektrokjemi er et viktig tema og syre-base-begrepet og salters løselighet i vann videreført fra kjemi 1. Labkurset utgjør en sentral del av kjemi 2. Her skal vi se på organisk syntese, elektrokjemi og ikke minst analyse av organiske og uorganiske forbindelser.

Dette lærer du:

  • Forskning
  • Analyse
  • Organisk kjemi 2
  • Redoksreaksjoner
  • Materialer

Videoundervisningen på ASK dekker hele pensum i Kjemi 2 - inkludert eksempler på labforsøk. Videoene er presise og eksamensrettet, og målet er å gi deg nødvendig kunnskap og forståelse slik at du best mulig mestrer faget og den skriftlige og muntlig/praktiske eksamenen. Programfaget Kjemi 2 inngår i kravet til spesiell studiekompetanse for å søke medisin eller tannlege og gir 0,5 realfagspoeng.

Undervisningen starter når du trykker 'play'

Gjennom omtrent 180 korte videoforelesninger tar ASK deg gjennom pensum i Kjemi 2. Dette klarer du! Se Henning forklare galvanisering. 

Liv Tone

“Videoundervisningen passet meg og min studieteknikk veldig godt, slik at jeg var best mulig rustet til eksamen."

Du får god hjelp i fagene

På ASK møter du læreren din på ulike måter og får knallgod hjelp. Du møter lærer igjennom ‘Spørsmål og svar’-knappen. Dette er et fagforum der du stiller dine spørsmål og får kjapt et svar.

For deg som tar matematikk eller et annet realfag, møter du lærer en-til-en i et digitalt rom. Vi kaller det live veiledning. Det fungerer slik: sliter du med en oppgave, ber du om hjelp ved å trykke på den grønne knappen inne i faget - akkurat som du rekker opp hånden i klasserommet.

Du møter lærer også gjennom tilbakemeldinger på innleveringer og gjennom digital prøvemuntlig.

I realfagene får du frivillig leksehjelp gjennom live veiledning flere dager i uka.

Slik fungerer lab på ASK

Du får videoundervisning i eksempler på lab-forsøk og relevant teori. Videoene gir deg full gjennomgang av utstyret og viser utførelsen av forsøkene. Du laster ned labheftet og fyller inn resultater etterhvert som du ser videoene. Har du spørsmål, får du hjelp fra faglærer via live veiledning og 'Spørsmål og svar'-knappen. Du leverer inn labheftet for tilbakemelding fra lærer (valgfritt) og undervisningsvideoene og labheftet bruker du som forberedelse til eksamen. 

Slik fungerer lab på ASK
Slik fungerer lab på ASK
ASK Veiledning
arrow glow
1 2 3 4
1

Behov for flere fag?

2

Vi har fagpakker som gjør det enklere å velge studieløp

3

Trenger du mer hjelp?

4

Klikk for å snakke med en studierådgiver