Historie Vg2/Vg3
kr 4300 per fag
Fakta om Historie Vg2/Vg3
Historiefaget er et av kravene for å få generell studiekompetanse.
Faget dekker kravet til studieforberedende vitnemål. Du lærer om årsaker, konsekvenser og sammenhenger, men også om hvordan historikere jobber. ...les mer
Dette lærer du:
- Teori og metode
- Verdenshistorie fra antikken frem til i dag
- Norgeshistorie fra middelalderen frem til i dag
Kurset er for deg som skal ha generell studiekompetanse eller forbedre karakterer. Videoundervisningen er presis og eksamensrettet, og målet er å gi deg nødvendig oversikt og kunnskap til å mestre faget og eksamen.
Dette kurset i historie er det som gjerne blir kalt Historie Vg2/Vg3, og har fagkode HIS 1002. Det har et timetall på 169 timer. Dette er et kurs som strekker seg over to år, og er for de elevene som går på studiespesialiserende utdanning. De har Historie Vg2 i andre klasse med 2 timer i uka, og Historie vg3 med 4 timer i uka. Mange ønsker å forbedre karakteren sin i historie fra Vg2 og Vg3 og da er det dette kurset de skal ta. Men det er kun for de som er under 23 år og ikke har 5 års praksis fra arbeidsliv eller annet og de vil bruke hele vitnemålet sitt fra studiespesialiserende at de behøver å ta nettopp dette opp igjen.

“Jeg gikk fra karakteren 2 til 6 i historie, takket være ASK sine undervisningsvideoer og ressurser."
Du får god hjelp i fagene
På ASK møter du læreren din på ulike måter og får knallgod hjelp. Du møter lærer igjennom ‘Spørsmål og svar’-knappen. Dette er et fagforum der du stiller dine spørsmål og får kjapt et svar.
For deg som tar matematikk eller et annet realfag, møter du lærer en-til-en i et digitalt rom. Vi kaller det live veiledning. Det fungerer slik: sliter du med en oppgave, ber du om hjelp ved å trykke på den grønne knappen inne i faget - akkurat som du rekker opp hånden i klasserommet.
Du møter lærer også gjennom tilbakemeldinger på innleveringer og gjennom digital prøvemuntlig.


I alle muntlige fag tilbyr vi gratis digital prøvemuntlig. Den er mest mulig lik en muntlig eksamen.
Du får tilbakemelding og veiledning både på innhold og gjennomføring. Samt en veiledende karakter.
