Portrettbilde av Sindre utendørs med skilt og trær i bakgrunnen.

Fra ballett til medisin

Sindre elsker å være ballettdanser. Men yrket hans er så belastende at han kan ikke være det resten av livet. Derfor har han allerede nå begynt å jobbe mot sitt neste mål som er legeyrket. For å nå det målet må ha han ta opp fag, men det har vært noen skjær i sjøen.

- Det var en kald høstdag og jeg hadde akkurat entret lokalet hvor jeg skulle ta min første skriftlige eksamen i matematikk.

På plass i eksamenslokalet kjente jeg hjertet mitt slå ekstra fort da vi fikk utdelt eksamensheftet. 

Nervøs så jeg gjennom heftet og fikk en synkende følelse da jeg skjønte at det var mye jeg ikke kunne.
 

Sindres fag:

Engelsk Vg1, Matematikk 1P,
Naturfag og Samfunnsfag

Ble tipset om ASK av en venninne

- Frustrert bladde jeg gjennom matteboken mens jeg tenkte tilbake på alle de dyre timene med fysisk undervisning i et klasserom fylt av studenter og en stresset lærer som prøvde sitt beste å rase gjennom pensum på altfor kort tid. Hvis det var noe vi ikke forstod som ble gjennomgått, måtte vi på egenhånd lese oss opp på det for å forstå.

Så på eksamen forsøkte jeg å hente fram og bruke kunnskapen jeg hadde tilegnet meg, uten å lykkes. Gråtkvalt og skuffet forlot jeg lokalet vel vitende om at jeg hadde kastet bort tusenvis av kroner på undervisning som ikke hadde resultert i ønsket effekt. 
Noen uker senere da jeg klagde til en venninne angående det å ha brukt så mye penger på noe som ikke ga uttelling, foreslo hun ASK Privatist. Jeg hadde faktisk sett reklame om skolen på trikker i Oslo, men visste ellers lite om skolen.

Godt førsteinntrykk

- Med en skeptisk holdning til nettundervisning og et kritisk blikk, sjekket jeg ut ASK sin nettside. Den var mistenksomt mye billigere sammenlignet med andre privatistordninger, men etter et godt førsteinntrykk dempet etterforskingsrynken seg og jeg bestemte meg for å gi ASK en sjanse. Jeg kjente jeg ble fylt med både håp og høye forventninger da valget falt på faget som nettopp hadde knust min selvtillit.

Jeg er utdannet ballettdanser fra Kunsthøgskolen i Oslo og har i mange år jobbet som dette. Det er et fantastisk yrke fylt med nydelig musikk og ulike spennende produksjoner med vakre kostymer, men det er også utfordrende. 
Yrket er så belastende at man ikke jobber som ballettdanser til vanlig satt
pensjonsalder og må derfor skifte yrke senere i livet. Skolen jeg ble uteksaminert fra var laserfokusert på ballett og jeg endte derfor opp med nesten ingen fag på vitnemålet, noe som kan være problematisk.

Sindre vil utdanne seg til lege, og tar opp fag og forbedrer karakterer som privatist. Han tar fagene Engelsk Vg1, Matematikk 1P, Naturfag og Samfunnskunnskap.

Lærerne skaper en trygghetsfølelse

- Jeg har en lidenskap for feltet medisin og ønsker å kunne studere dette etter endt karriere, så å ta opp fag som privatist hjelper meg å realisere den drømmen når dette skiftet i livsretning kommer.

Jeg har alltid vært skeptisk til nettundervisning og tenkt at det ikke strekker til, men møtet med ASK motbeviste alle bekymringene mine av flere grunner. Nettsiden er oversiktlig og enkel å forstå. Den har en tydelig undervisningsplan og gir lett tilgang til kompetansemålene. Det er også en studieplanlegger, som forteller hvor langt du bør ha kommet i pensum. Dette gjorde det enklere for meg å planlegge studieløpet mitt.

Lærerne skaper en trygghetsfølelse slik at du kan utvikle deg så mye som mulig, og jeg fikk tettere oppfølging av dem enn på andre privatistskoler. Følelsen av at du kan spørre om alt fra pensum når du vil og så mange ganger du ønsker, gir en god følelse. I tillegg er lærerne alltid blide, imøtekommende og kunnskapsrike. De har høy kompetanse og jeg kjente at de ønsket å hjelpe meg. Stakkars mine mattelærere som fikk gjennomgå det halvåret, men det resulterte i en toppkarakter!

Prøvemuntlig roer ned eksamensnervene 

- En annen positiv side med ASK er at du kan studere hvor og når det passer deg. Deres konkrete og informative undervisningsvideoer er tilgjengelig hele døgnet og hvert fag har
spørsmålsforum hvor du kan sende inn spørsmål som raskt blir besvart. 

Det holdes også prøvemuntlig i fag som har muntlige eksamener som en forberedelse til eksamen, hvor man får gode tilbakemeldinger. Det var til stor hjelp for meg og resulterte i at jeg var mindre nervøs på selve eksamen. 

ASK hjelper deg opp og fram

- Skolen har en knallgod quiz-app med spørsmål fra hele pensum, som kan brukes til repetisjon. Jeg elsker quiz, så den ble hyppig brukt. Alt i alt er ASK Privatist et utrolig godt alternativ til de andre privatistordningene. Jeg fikk hjelpen jeg trengte for å møte temaet som tidligere hadde kneblet forståelsen min.

Ikke la deg lure av prisen, for her betyr ikke lavere pris dårligere kvalitet. Tvert imot, kombinert med god egeninnsats hjelper ASK deg opp og fram. De gir deg den oversikten du trenger kombinert med solid undervisning og god oppfølging. 

ASK er min gyldne middelvei mellom å studere gratis, men helt alene, og å tømme bankkontoen for å gå på en skole til visse rigide tider. I tillegg kan jeg nå si at jeg er en tilhenger av nettundervisning.