Ranvi, 19 år

Studerer:
Historie påbygg og Naturfag påbygg

Jeg er lærling i Forsvaret og er inne i min førstegangstjeneste nå. Hverdagen er som regel hektisk, derfor trenger jeg fleksibilitet når det kommer til undervisning og her leverer ASK.

Det at jeg kan studere når og hvor jeg vil, gjør det mulig for meg å ta fag ved siden av førstegangstjenesten. 

Ranvis fag: 

Historie påbygg, Naturfag påbygg

Y-veien og førstegangstjenesten

- Jeg er lærling for øyeblikket, har ikke generell studiekompetanse og dermed ingen muligheter for høyere utdanning med mindre jeg går Y-veien. Y-veien gir mulighet for høyere utdanning innen ditt fagfelt, men jeg er usikker på hva jeg ønsker å studere. Derfor tar jeg fag som privatist, så jeg holder mulighetene mine åpne og ikke låser meg til bare ett spesifikt fagfelt. Jeg er lærling i Forsvaret og er inne i min førstegangstjeneste nå. Hver morgen er det vasking og inspeksjon før jeg drar til avdeling. Å være på avdeling kan sammenlignes med å være på jobb, og jeg jobber fra 07:30 til 15:30. Etter jobb er det middag og trening. Jeg driver både med organisert fotball og jeg har på nyåret begynt med klatring. I tillegg må vi trene for å prestere på de fysiske testene hos Forsvaret.

- Jeg synes det er kjempegøy å lære, så selv om jeg ikke vet helt hvilken studieretning jeg skal gå, vet jeg at jeg ønsker å studere videre. 

Video er min go-to

- Videoundervisningen er min go-to når jeg egentlig ikke gidder å studere. For meg senker videoundervisningen terskelen for å sette meg ned å jobbe med faget. På dager hvor det er tyngre å motivere seg selv til å studere sier jeg bare “kan bare se en video da” også ser jeg den, også baller det på seg. Jeg synes videoene er fine i lengden, gir god forståelse og gjør meg mer motivert for å eventuelt lese tilknyttede kapitler, da jeg allerede har en forståelse for temaet. I tillegg, hvis jeg har dårlig tid, eller bare vil komme meg gjennom temaet raskt, setter jeg videoen i 2x speed. 2x speed = 2x informasjon på samme tid. 

"Når jeg har ferie eller permisjon griper jeg sjansen til å dra ut på tur. Dette er meg og Lexi som nettopp er ferdig med Norge på Tvers. Vi trives veldig godt på tur."

Takk studieplanleggeren :) 

- Studieplanleggeren ble min veiviser. Det hjelper så utrolig at den sier hvor jeg burde være til hvilken tid, samtidig som den hjelper meg å holde strukturen. Men jeg skal ikke lyve, i starten var jeg litt skeptisk, ferdig med pensum slutten av mars tenkte jeg, det var da alvorlig tidlig. Men takk studieplanleggeren, for jeg fikk begge eksamenene mine de to første ukene i april. Da var jeg ferdig med pensum og kunne fokusere på repetisjon og områder jeg var mer usikker på. Det at ASK har sånn prosent på hvor langt du har kommet i faget, og at pensum visualiseres på den måten, er for meg veldig tilfredstillende og hjelper med motivasjonen.

Utnytte tiden best mulig

- Studieuka mi er flytende. Det å ta fag mens du er lærling i førstegangstjeneste er svært krevende og så å si all fritid som ikke går med til trening, går med til studier. Jeg må arbeide med fagene når jeg har tid og det varierer. Derfor er fleksibiliteten ASK gir gull verdt. 

- Det at jeg har mulighet til å jobbe med temaet på flere måter: video, lesing, oppgaver og evt. innlevering gjør at hver tid kan utnyttes. Liten tid? Se en video. Lengre tid? Oppgaver. Ikke PC? Lesing i bok. Trenger oversikt? ASK har gode tankekart. Trenger variasjon? spice it up a little - jobb med en innleveringsoppgave, dette er samtidig fantastisk eksamenstrening og nydelig til eksamensforberedelsene. ASK gir muligheter. Ikke bare i måten å studere på, men også de mulighetene som kommer med fagene på vitnemålet. 

Verdifull eksamenstrening

- Eksamentreningen og prøvemuntlig gir så utrolig verdifull trening og tilbakemelding. Tilbakemeldingene fra læreren på innleveringene er bedre enn det jeg har opplevd på skolen. De er grundige og konkrete. Jeg gjennomførte prøvemuntlig i begge fagene jeg tok, og lærte utrolig mye - ikke bare om innhold, men hvordan jeg kan presentere oppgaven til sensor, noe jeg følte hjalp meg på eksamen. I tillegg fikk jeg tips på hvordan jeg kunne jobbe opp mot eksamen. 

"Med eksamenstreningen og prøvemuntlig kom jeg naturligvis i kontakt med lærerne, og det er ekstremt lett å ta kontakt hvis det er noe man lurer på. Da fikk jeg svar på spørsmålet i løpet av kort tid. Svaret var mer enn utfyllende og gir ikke bare svar på spørsmålet, men mye rundt det også."

- Med eksamenstreningen og prøvemuntlig kom jeg naturligvis i kontakt med lærerne, og det er ekstremt lett å ta kontakt hvis det er noe man lurer på. Noen ganger har jeg spørsmål til videoen jeg så, eller oppgavene som ble gitt. Da er det superlett å bruke Forum. Da fikk jeg svar på spørsmålet i løpet av kort tid. Svaret var mer enn utfyllende og gir ikke bare svar på spørsmålet, men mye rundt det også. 

ASK Privatist tilbyr fleksible læringsmuligheter gjennom digitale plattformer, og jeg kan studere hvor jeg vil, i mitt eget tempo. Det å være elev ved en nettskole som ASK er en fordel for meg, da jeg har muligheten til å tilpasse studiene etter mitt behov og min timeplan. 

Jeg fikk toppkarakter på privatisteksamen i både historie påbygg og i naturfag påbygg. Jeg kan ikke være mer fornøyd enn det. Utrolig deilig at hardt arbeid har gitt resultater.