Portrettbilde av Mari foran en trapp.

Mari, 23 år

Studerer:
Engelsk Vg1, Matematikk S1, Norsk

- Jeg oppdaget ASK gjennom annonser på nett og tenkte at dette må jeg sjekke ut. Det var først og fremst prisen og erfaringene som fanget interessen min. 

Etter å ha prøvd fag gratis i ett døgn, fant jeg fort ut at til tross for at ASK tilbyr en langt lavere pris enn mange andre privatistskoler, så er kvaliteten på undervisningen minst like god.

Maris fag:

Engelsk Vg1, Matematikk S1,

Norsk

Ønsker å søke på psykologi

- Jeg ønsker å arbeide innenfor helsesektoren. Jeg har ikke helt bestemt meg for retning enda, men lener i dag mot profesjonsstudiet i psykologi.

Tilbakemeldinger fra lærerne var til stor hjelp

- Jeg har utelukkende møtt positive, tilgjengelige, engasjerte og dyktige lærere på ASK. 
I fagforumet har jeg fått raske og utfyllende svar, til og med i helger og helligdager. 

Jeg vil trekke fram innleveringer og prøvemuntlig som svært hjelpsomme. 
Og jeg hadde stort utbytte av tilbakemeldingene jeg fikk i mine siste forberedelser til eksamen.

- Rådene jeg fikk på prøvemuntlig sikret meg karakteren jeg ønsket. I tillegg hjalp det veldig på nervene å ha vært i "ilden" en gang før selve eksamen.

Eksamensrelevante videoer

- Jeg liker veldig godt videoundervisningen til ASK. For meg fungerer det bedre enn ordinær klasseromsundervisning.
5-10 minutters lengde på undervisningsvideoene gjør det lett å holde fokus gjennom hele leksjonen. 

Det er gull verdt at jeg kan pause for å notere og spille av på nytt dersom det er noe jeg ikke forsto første gang.
Da kan jeg ta det i mitt eget tempo, og studere når det passer meg best

Det er akkurat det du trenger til eksamen som gjennomgås i videoene, og de er delt opp etter tema. Dermed er progresjonen i faget veldig oversiktlig. 

At det er informasjon etter videoene om hvilke quizer og hvilke oppgaver i lærebøkene du bør gjøre, gjør at du får bearbeidet stoffet godt.

Studieplanleggeren er gull verdt

- Som nettelev er kanskje struktur ekstra viktig. Der er studieplanleggeren gull verdt. Her legges en plan for når du må være ferdig med hvilke temaer for å komme i havn til eksamen. 

Det er et veldig nyttig verktøy, som hjelper å holde struktur i studiehverdagen.

Prøvemuntlig hjalp meg i eksamensforberedelsene

- Prøvemuntlig var svært nyttig for meg. Her fikk jeg konstruktive tilbakemeldinger på det jeg hadde fremført, og de var veldig nyttige for meg i de siste forberedelsene til selve eksamen. 

Rådene jeg fikk på prøvemuntlig sikret meg karakteren jeg ønsket. I tillegg hjalp det veldig på nervene å ha vært i "ilden" en gang før selve eksamen. 

Da jeg kom på selve eksamen følte jeg at jeg visste hva jeg kunne forvente, og dermed ble det mye lettere å holde nervene i sjakk.

Kan kombinere studier med nattevakter

- Nettundervisning har fungert supert for meg. Jeg liker å ha en fleksibel hverdag med mulighet for å se forelesninger på kveldstid og jobbe og ta ekstravakter ved siden av. 

Fleksibiliteten er noe av det beste med nettundervisningen. Det er for eksempel ingenting i veien for å dra en uke på hytta og se undervisningsvideoer i solveggen.

Jeg har jobbet noe ved siden av studiene, og da hovedsakelig natt. Det har vært en stor fordel at jeg kan lese når det passer meg. Det har gjort at jeg kunne kombinere jobb med studier.

Undervisning som sikrer toppkarakterer

- Undervisningen og informasjonen i fagene har vært svært eksamensrettede, og veldig relevante for eksamenene. Da jeg kom til eksamen hadde jeg full kontroll på pensum, og kunne svare utfyllende på alle spørsmål. 

Gjennom undervisningen hadde jeg også på plass gode detaljer og eksempler som sikrer helhetsforståelse og toppkarakterer.

Jeg forbedret karakterene i alle fag jeg tok som privatist. I Engelsk muntlig og skriftlig og i Norsk hovedmål fikk jeg toppkarakter på privatisteksamen.