Olina Søyland Bru portrettbilde

Olina, 29 år

Studerer:
Matematikk S1

- Jeg hadde i forkant tatt biologi 1 og 2 på egenhånd, noe som gikk fint uten å studere ved en privatistskole.

Men siden jeg nå skulle ta opp matematikk S1, som jeg ikke hadde studert på over 10 år og hvor jeg gikk ut med en treer i P-matte, tenkte jeg at det var fornuftig å få litt ekstra hjelp.

Jeg visste ikke at ASK eksisterte, og så først på både Sonans og Akademiet, men syntes det var veldig dyrt å betale 14 000 kroner for ett fag. Og det spesielt med tanke på koronapandemien da det var veldig usikkert om klasserommene i det hele tatt kunne brukes. 

Olinas fag:

Matematikk S1

Testet to fag gratis og ble overbevist

- Da jeg fant ASK på nett, trodde jeg først at det var for godt til å være sant. Her var alt tilrettelagt for digital undervisning i tillegg til at prisene var utrolig mye lavere enn de andre skolene. Det virket også som om veldig mange var fornøyde med ASK.

Jeg testet to fag gratis i 24 timer, og ble overbevist om at ASK var det rette valget for meg.

Trenger realfag for å følge biologidrømmen

- Jeg har etter snart 7 år som kreatør og partner i et av Norges beste PR-byråer kommet frem til at jeg ikke kan jobbe i kommunikasjonsbransjen for alltid. 

Jeg fikk plutselig øynene opp for biologi, og kjente at dette var et kall jeg må forfølge. For å kunne søke meg inn på biologistudier måtte jeg ha fire realfag som jeg ikke hadde, så derfor har jeg i løpet av de siste to årene tatt opp fag som privatist ved siden av full jobb.

Pris og digitalt opplegg gjorde valget enkelt

- Jeg fant ASK via et google-søk hvor jeg prøvde å finne ut om det fantes en billigere privatskole enn Sonans. 

Jeg hadde aldri hørt om ASK før, og ble veldig positivt overrasket over både pris og digitalt opplegg i forhold til de andre privatist-skolene jeg hadde sett på.

Gode eksamenstips

- Jeg har ikke hatt noe kontakt med lærer bortsett fra tilbakemeldingene på matematikkinnleveringer. Disse tilbakemeldingene synes jeg var veldig gode og grundige, med nyttige kommentarer og tips til ting som blir viktige å huske på eksamen. 

Hadde jeg ikke hatt en tidskrevende jobb ved siden av hadde jeg nok tatt meg tid til å kommunisere mer med både lærere og medelever.

Korte videoer med tilhørende quiz

- Jeg synes videoundervisningen fungerte veldig bra. Det var deilig at de var relativt korte, og at de heller er stykket opp i flere videoer med tilhørende quiz. Det gjør det lettere å både følge med, og se filmer igjen i etterkant om man trenger å friske opp minnet. 

Jeg synes kanskje noen lærere er flinkere til å forklare ting enn andre, men det er jevnt over høyt nivå hos alle.

Jeg tok alle quizene som fantes, som gav en god pekepinn på om jeg hadde forstått innholdet i filmen eller ei. Ofte måtte jeg vente med å ta quizen til etter at jeg hadde gått gjennom hele temaet i boka og gjort tilhørende oppgaver der, for quizene var ofte mer avanserte enn eksempel-oppgavene som ble gått gjennom i filmen.

Enkelt å følge egen progresjon

- Jeg synes absolutt ASK tilbyr et komplett studieopplegg for privatisten. Det er masse godt innhold og mulighet for veiledning, hjelp og sparring med andre studenter, men viktigst av alt (for meg) har det vært med studieplanleggeren og muligheten til å se hvor mye jeg bør gjøre når for å nå fristene mine. 

Det er motiverende å se ens egen fremgang underveis, og jeg har følt meg trygg på at jeg lærer det jeg trenger for å kunne klare meg greit på eksamen. 

Jeg er veldig fornøyd med ASK, og anbefaler det videre til alle som trenger å ta opp fag.

Studieplanleggeren var gull - den gjorde det enkelt og oversiktlig å kombinere det å ta opp fag ved siden av en krevende fulltidsjobb.