Portrettbilde Ole-Kjetil

Ole-Kjetil, 35 år

Studerer:
Samfunnskunnskap

- Jeg fant ASK da jeg søkte etter nettundervisning på nett. 

Skolen gir meg en god mulighet til å studere ved siden av arbeid. Her kan jeg jobbe med oppgaver og se undervisningsfilmer når det passer meg. Samt at jeg har lærere tilgjengelig som gir meg tilbakemeldinger underveis. 

Kombinasjonen av et godt opplegg og gunstig pris er viktig for meg. 

Ole-Kjetils fag:

Samfunnskunnskap

Må ha gode karakterer

- Lærerne på ASK svarer deg raskt med utfyllende kommentarer, på fellesforumet «spørsmål og svar» eller innsendingsoppgaver. 

For meg er karakter 5-6 viktig for å nå snittet og slippe å ta opp alle fag jeg har tatt tidligere. 
Da er jeg avhengig av å få god vurdering underveis for å vite hvordan jeg ligger an. 

Innsendingsoppgavene er derfor viktige for meg, her har jeg fått gode og utfyllende tilbakemeldinger. I «Spørsmål og svar» forumet får jeg oppklart problemstillinger kanskje flere elever lurer på.  

Lett å konsentrere med korte videoer

- Videoene er korte på 5-6 minutter som gjør at jeg klarer å holde konsentrasjonen, men også at jeg kan jobbe med faget selv om jeg ikke kan sette av så mye tid. 

Videoene er godt merket slik at jeg lett kan se opp igjen et gitt tema ved senere anledning. Det er supert at det er et notatfelt ved siden av videoene, som jeg har hatt stor nytte av.

I samfunnsfag begynte mange videoer med kompetansemålet videoen var knyttet mot, dette var veldig nyttig.

Ole-Kjetil tar opp Samfunnskunnskap som privatist. Han karakterforbedrer og sikter etter toppkarakterer på privatisteksamen for å kvalifisere for opptak til høyere utdanning.

Studieplanleggeren er en god tidsindikator

- Jeg fant studieplanleggeren litt sent, men testet den ut. Det er en god indikator på om du holder tidsskjema. Tidlig i løpet kan man ta igjen tapt tid, men oppdager du først på slutten at du er bakpå er det vanskelig å gjøre noe med det. 

Selv om jeg løste det bra nå, kommer jeg til å benytte denne på mine neste fag.

Prøvemuntligen er en forsmak på eksamen

- På prøvemuntlig valgte jeg et tema hvor problemstillingen var litt vanskelig, for å få en tilbakemelding på om jeg hadde drøftet rett. Det var som en eksamen hvor jeg holdt min presentasjon og en dialog med læreren etterpå. Prøvemuntlig var til god hjelp mot eksamen da du får presentere et tema du kan komme opp i, samt teste ut situasjonen.

Det å oppleve en prøvesituasjon før du kommer på eksamen gjør at du også senker skuldrene litt.

Stor nytte av den varierte undervisning

- ASK har laget et godt opplegg hvor man har fagboken, nettundervisning, innleveringer, podcast, quiz (etter temaet og på app). 

Den varierte undervisningen har jeg hatt mye nytte av. Spesielt med at du kan jobbe hvor du vil og når du vil. Du leverer oppgaver og jobber i ditt tempo, når det passer deg. 

Læreren retter fortløpende og gir tilbakemelding i innboksen.