Norah, 19 år

Studerer:
Norsk, Historie og Naturfag påbygg, Sosiologi & sosialantropologi

Samtidig som jeg tar fag på ASK jobber jeg for tiden deltid på litt forskjellige Sunkost-butikker rundt om i Oslo. Det er veldig spennende! I tillegg danser jeg og driver på med skuespill når jeg har mulighet. En vanlig hverdag for meg består som oftest av trening, jobb og studier på ASK. 

Norahs fag: 

Norsk, Historie påbygg, Naturfag påbygg, 

Sosiologi & sosialantropologi

Påbygg som privatist

- Grunnen til at jeg tar fag som privatist er fordi når vg3 kom og jeg egentlig skulle fortsette med påbygg hjemme i Narvik, bestemte jeg meg heller for å ta alle fagene helt selv og flytte til Oslo. Var lei av den lille byen og trengte litt forandring. Også har jeg jo ikke noe stress, kan jo tross alt bruke så lang tid på VGS som jeg bare vil! Har drevet med dans og skuespill hele livet, så at jeg ønsker å gå i den retningen kommer ikke som noe sjokk for mange. Jeg har nå et stort ønske å søke teaterhøgskolen høsten 2024! 

Sykt digg!

- Jeg har prøvd meg på litt forskjellige strukturordninger når det kommer til studieukene mine, og har funnet ut at å ha en fast plan fungerer sjeldent for meg. Dette kommer mest av at jeg har så variert hverdag ellers. Det varierer om jeg jobber morgen eller kveld, og i tillegg så får jeg som oftest veldig kort varsel på skuespilleroppdrag eller auditions. Derfor tar jeg det veldig fra dag til dag. Jeg har et mål om å jobbe med skole minst 5 dager i uken, og da helst hverdager slik at jeg får fri i helgene. 

- Jeg synes ASK er veldig bra! Tok matematikk og kroppsøving helt selv forrige vårsemester, og syntes det var mye vanskeligere å ha struktur over hva jeg lærte meg og holde oversikt. Nå som jeg er elev på ASK, hjelper studieplanleggeren meg med dette. Du legger inn datoene du har eksamen og så planlegger den for deg når du må ha gått gjennom de ulike temaene for å rekke alt opp til eksamen. Syykt digg ordning! Det er så greit å bare følge videoundervisningen på ASK, man trenger på en måte ikke tenke så mye, det er bare å se og lære! Det er også lett å komme i kontakt med en lærer via ASK - det er både fagforum og innleveringer som du får tilbakemeldinger på. 

"Grunnen til at jeg tar fag som privatist er fordi når vg3 kom og jeg egentlig skulle fortsette med påbygg hjemme i Narvik, bestemte jeg meg heller for å ta alle fagene helt selv og flytte til Oslo. Også har jeg jo ikke noe stress, kan jo tross alt bruke så lang tid på VGS som jeg bare vil!"

Synes all hjelp man får under eksamensforberedelsene på ASK er til utrolig stor hjelp. Har vært veldig nyttig å kunne se andres eksamensbesvarelser fra tidligere privatisteksamener, i hvertfall til Norsk påbygg. ASK er alltid der og støtter, og synes at fagene blir mer overkommelige, lettere og jeg føler også jeg bruker mindre tid på de enn jeg hadde ellers! Som er veldig digg. Også eksamensresultatet er jeg suuuper fornøyd med, hadde ikke klart å gjort det så bra uten ASK.