Ida, 22 år

Studerer:
Fysikk 1, Matematikk R1, Kjemi 1 og 2

For øyeblikket jobber jeg fulltid som barneveileder på en barneskole her i Elverum, i tillegg til en mindre stilling som brukerstyrt personlig assistent. Jeg er også frivillig for Røde Kors som flyktningguide. Utenom dette liker jeg å trene, reise og møte venner. En vanlig dag for meg begynner tidlig på morgenen og slutter sent på kvelden: aldri et rolig øyeblikk!

Ida sine fag: 

Fysikk 1, Matematikk R1, 

Kjemi 1, Kjemi 2

Drømmen er å bli lege

- Mitt utdanningsmål er å komme inn på medisin på NTNU til høsten 2025, og er grunnen til at jeg tar Medisinpakken som privatist her hos ASK. Drømmen har alltid vært å være lege i Afrika, og videoundervisning gir meg gode muligheter til å oppleve Afrika som sivil mens jeg jobber målrettet mot denne drømmen. 

Så falt valget på ASK

- Jeg synes videoundervisningen hos ASK er strålende - det gir meg rom til å studere når det passer for meg og timeplanen min. I en ellers full hverdag er det gunstig å kunne sette på undervisning og podkast på bussen, på tredemølla eller på tur i skogen. Det gjør at drømmen om utdanning ikke trenger å gå på kompromiss med det sosiale, jobb eller reiseliv. 

- Jeg gjorde grundig research før jeg bestemte meg for hvilken privatistskole jeg ønsket å bruke. Valget falt fort på ASK etter å ha sammenliknet priser, pakketilbud og anmeldelser fra tidligere elever. Hos ASK Privatist fikk jeg akkurat det jeg trengte, til markedets laveste pris. 

"Videoundervisning gir meg gode muligheter til å oppleve Afrika mens jeg jobber målrettet mot drømmen."

Godt inntrykk av studieopplegget

- Som en som setter pris på lister, oversikt og ryddig progresjon, var studieplanleggeren ypperlig. Med den innebygde studieplanleggeren er det superenkelt å holde følge med pensum i flere ulike fag, og samtidig beholde roen tidsmessig. Det er enkelt å se hvor langt du er kommet, hvor langt du har igjen, både i prosent og i antall videoer, i tillegg til milepæler for progresjonen din. Jeg er en som lett kan stresse med tid, og heller ønske å få gjort alt med en gang, men studieplanleggeren ga meg en fin pekepinn på hvor mye som burde gjøres til enhver tid. Det holdt meg både motivert og balanserte arbeidsmengden for meg. 

Undervisning på farten

- Jeg strukturerte studieuka mi etter jobb, trening og det sosiale. Dette var derimot ikke noe problem, og med undervisningen lett tilgjengelig på telefonen, var undervisningen med meg overalt. Hvordan folk lærer best er veldig individuelt, men for meg passet det ypperlig å ha undervisning på farten og presset inn i avbrekkene i løpet av dagen. 

Frihet og suksess

- Eksamenstreningspakken og prøvemuntlig hjalp meg masse gjennom semesteret og spesielt i tiden før eksamen. Hvor mye innsats du legger i innleveringene er opp til deg, men det er et utrolig nyttig hjelpemiddel for å se hvordan du ligger an i faget underveis. Det gjør det lettere å tilpasse studieplanen i god tid før eksamen. 

- Jeg trives godt som privatist på en nettskole som ASK. Det gir frihet samtidig som du oppnår dine akademiske mål. Det gjør hverdagen lett å tilpasse til egne behov, og gjør det enkelt å ha jobb og sosialt liv ved siden av. 

Jeg skal bruke fagene jeg tar hos ASK for å komme inn på medisin, hvor man må ha toppkarakter for å lykkes. Av mine fire fag hos ASK var det dog bare ett fag med ønsket resultat. Realfagene kan være tunge og var helt nye for meg. Jeg gir meg ikke etter første forsøk, og prøver igjen til høsten!