Karoline Stang Kongsnes portrettbilde

Karoline, 23 år

Studerer:
Internasjonal engelsk, kjemi 2, matematikk S2, samfunnsfag

- Jeg er veldig fornøyd med resultatene mine så langt, takket være ASK!

Jeg fant ASK Privatist ettersom jeg søkte etter nettbaserte studier etter å ha prøvd å være privatist hvor jeg måtte møte opp til hver time som ikke funket for meg.
Er avhengig av å ha en fleksibel hverdag hvor jeg kan jobbe fra hvor jeg vil, når jeg vil.
 

Karolines fag:
Internasjonal engelsk, kjemi 2,
matematikk S2, samfunnsfag

Møtet med lærer fungerte perfekt

- Møtet med lærer funket perfekt. Kunne jobbe på egenhånd og deretter stille lærer spørsmål i «spørsmål og chat»-funksjonen hvorpå de svarte i løpet av noen få timer. 
Hendte seg også at jeg fikk svar på kveldstid hvor jeg ikke forventet at noen var på jobb før dagen etterpå. 

I de fleste fagene leverte jeg inn alle innleveringer for å få vurderinger og se hva jeg kunne bli bedre i de spesifikke fagene.

Fint å kunne stoppe og spille av videoene på nytt

- Jeg har studert ved å se på videoene og ta notater underveis. Det beste med å ha undervisning på nett er å kunne pause videoene for å skrive mer utfyllende notater og samtidig skrive ned spørsmål man har til temaene man går igjennom, som man da kan finne svar på eller spørre lærer om senere. 

Så noen av videoene flere ganger rett før eksamen for å få en siste oppfriskning hvis det var noen punkter jeg ikke hadde fått med meg tidligere.

Brukte studieplanleggeren i alle fag

- Jeg gikk igjennom alle quizene i alle fagene til jeg fikk gull på hver eneste quiz. Dette for å få pugget og få inn all informasjon i de ulike fagene.

Studieplanleggeren brukte jeg i alle fagene ettersom jeg hadde flere fag å gå igjennom samtidig. Dette hjalp meg med å holde en oversikt over hvor mye jeg måtte gjøre i hvert fag til enhver tid, slik at jeg aldri havnet bakpå og plutselig ikke fikk gjort meg ferdig før eksamen.

Grundige videoer som forklarer lab i kjemi 2

- Jeg tok kjemi 2 som inneholder mange forskjellige lab-øvelser. Det fungerte veldig bra ettersom jeg fikk et ferdig lab-hefte av lærer hvor jeg selv skulle fylle inn resultater og observasjoner.

Også her var det utrolig nyttig å kunne se videoene flere ganger også rett før eksamen for å forstå hvordan de forskjellige øvelsene skulle utføres.

ASK Privatist er det nye klasserommet

- ASK Privatist er det nye klasserommet ettersom verden blir mer og mer digital. Dette gjør at privatister kan gjøre skolearbeid til enhver tid hvor som helst.

Mitt beste studietips er å være konsekvent med skolearbeidet, men samtidig huske å ta seg gode pauser slik at man ikke blir utbrent og lei etter den første uken!
Husk også å variere kildene dine og følge med på dagsaktuelle saker slik at du kan bruke dine egne eksempler og da igjen vise høy forståelse av innholdet i faget du tar opp.