Portrettbilde Live Levin

Live, 20 år

Studerer:
Samfunnskunnskap

- Jeg oppdaget ASK da jeg googlet hvor man kunne ta fag som privatist på nett. Jeg har tidligere hatt både klasseromsundervisning og streaming fra andre privatskoler, men ønsket nå å prøve nettbasert undervisning. 

Jeg søkte derfor rundt på nettet, og da jeg fant ASK, og det virket som en veldig god løsning for meg.
 

Lives fag:

Samfunnskunnskap

Gode tilbakemeldinger gjorde at jeg valgte ASK

- Det første som gjorde meg interessert i ASK var den lave prisen. Sammenlignet med andre privatskolers nettundervisning er prisen på ASK mye gunstigere, og dette var en viktig faktor for meg. 

Før jeg bestemte meg for ASK leste jeg mye om tilbudet, og etter å ha lest mange gode tilbakemeldinger, var jeg sikker på at jeg ville prøve ASK.

Vil inn på medisin

- Mitt videre studiemål er å studere medisin. Snittet på medisinstudiet er veldig høyt, og jeg var derfor nødt til å forbedre noen få karakterer fra videregående for å komme inn. 

Jeg valgte derfor å ta opp samfunnskunnskap, og syns undervisningen i ASK har vært kjempegod, og virkelig hjulpet meg slik at jeg kan oppnå toppkarakter!
 

Live synes videoene er oppklarende, og det gjør det lett å forstå pensum. I tillegg ga prøvemuntligen tryggheten på at hun kan faget.

Stor nytte av konkrete tips på innleveringene

- Mitt møte med lærerne har vært veldig bra. Når jeg har hatt spørsmål har jeg raskt fått gode og utfyllende svar, som virkelig har hjulpet meg med å forstå pensumet. 
I tillegg har jeg fått veldig gode og hjelpsomme tilbakemeldinger på innleveringene som har vært. 

Dette har gjort at jeg har hatt en faglig utvikling, og jeg har fått konkrete tips på hva jeg bør fokusere ekstra på. Jeg syns spesielt at det har vært veldig fint å få karakterer på innleveringene underveis. 

Dette ga konkrete mål og sa meg akkurat hva jeg måtte jobbe med for å oppnå toppkarakter, som jeg ønsker. 
Den gode oppfølgingen på ASK har virkelig gjort det lett å vite hva man må jobbe med for å få den karakteren man ønsker.

Videoene og quizene forklarer pensum på en god måte

- At undervisningen består av korte videoer syns jeg har vært helt supert. Jeg kan se videoene når det passer meg, og man kan pause dem underveis, slik at man faktisk får med seg alt som blir sagt. Det er også veldig greit å kunne se videoene så mange ganger man trenger. 

I videoene blir det også tydelig presentert hva som er kompetansemålene, noe som jeg setter stor pris på. Det gjør det mye lettere å vite hva man bør fokusere på, og gjør lesingen mot eksamen mye lettere! 

Videoene forklarer pensum på en god måte, uten å ta med alt for mye unødvendig, men likevel med alt man trenger. De er oppklarende, og har gjort det lett å forstå pensum.

Quizene på slutten av undervisningsvideoene har også vært veldig hjelpsomme, da de har gjort at jeg får testet om jeg faktisk har fått med meg innholdet. Dermed blir det lettere å vite hva man må jobbe mer med.

Studieplanleggeren hjelper å holde strukturen

- Studieplanleggeren har vært veldig fin å ha for å strukturere arbeidet. Det gjorde det lett å lage en plan for studieløpet, slik at man er sikker på at man kommer seg gjennom pensum til eksamen. 

Som privatist og nettstudent må man være disiplinert og holde fokus for å komme i mål, og ASK har gjort dette litt lettere, ved å hjelpe deg å strukturere pensum.

Prøvemuntligen ga meg tryggheten på at jeg kan faget

- Tilbudet om prøvemuntlig syns jeg også er veldig bra på ASK. Muligheten til å kunne «øve» seg på eksamen er gull verdt! Jeg syns prøvemuntlig var veldig nyttig, fordi det ga meg en trygghet i at jeg kan pensum godt nok, og det roet eksamensnervene mine veldig. 

Det er veldig greit å kunne få prøvd hvordan det er å ta eksamen i det faget man holder på med, for det er jo ofte noe man ikke har vært borti før. Jeg har selv hatt privatisteksamen i realfagene fysikk og geofag tidligere, men skulle nå ha i samfunnskunnskap. 

Tenkemåten i samfunnsfagene er ganske ulik den i realfagene, og jeg var derfor ganske nervøs. Det var da veldig greit å få se hvordan en eksamen i samfunnskunnskap artet seg. Det ga meg en stor trygghet å vite hva som forventes av deg på muntlig eksamen.

Nettskole gir fleksibilitet, men du må være disiplinert

- For meg har nettundervisningen funket veldig bra. Jeg liker fleksibiliteten og at du selv styrer din egen hverdag. Dersom du syns noe er vanskelig, kan man bruke ekstra tid på dette, og hvis du syns noe er lettere, trenger man ikke bruke fullt like mye tid på det. 
Muligheten til å kunne studere når og hvor du vil gir frihet til å kunne gjøre andre ting ved siden av, for eksempel jobbe eller reise. 

For å ta fag på nett må man være disiplinert og jobbe strukturert, men så lenge man gjør det, fungerer det kjempebra mener jeg!