Eirik, 21 år

Studerer:
Biologi 1

Jeg er veldig aktiv og driver med styrketrening hver dag. For øyeblikket jobber jeg i barnehagen på siden av studiene på ASK. Ellers liker jeg å prøve nye ting, reise og bli kjent med nye folk. Jeg tenker å reise nå til sommeren rundt om i Sør-Amerika eller Mellom-Amerika:)

Eiriks fag: 

Biologi 1

Studiemål i vente

- Grunnen til at jeg startet på ASK var for å opprinnelig komme inn på kiropraktikk i Storbritannia, og dermed trengte jeg biologi. Tok turen ned dit for å sjekke studie, og tar nå og revurderer hva jeg vil bli. Men det å hjelpe folk, og inspirere til bedre helse er noe jeg finner givende, så blir noe innenfor dette feltet.

- Hørte at ASK hadde et bra opplegg for å ta opp fag som privatist, til en hyggeligere pris i forhold til andre privatistskoler. Dessuten foregår alt over nett som også var en bonus. Ringte egentlig til ASK før jeg startet for å høre om mulighetene jeg hadde og om det var mulig for meg å starte på biologien litt ute i januar med eksamen til våren. Fikk beskjed at det var mulig, og da nølte jeg ikke med å starte prosessen med engang jeg kom hjem fra Mexico.

Kjekt opplegg

- Jeg opplevde videoundervisningen som veldig bra. Videoene dekker hele pensum hvor temaene blir forklart på en grundig og engasjerende måte. Det er lett å henge med. Det er også veldig greit å kunne skrive notater mens man følger videoundervisningen samtidig.

Mye på reisefot utfor studier :)

Repetisjon og fast lesetid 

- Studieplanleggeren var helt topp. Jeg fikk vite når jeg burde nå hvilket tema til en bestemt dato, og planla ukene mine basert på denne. Viss jeg f.eks. skulle på ferie så måtte jeg legge inn en ekstra innsats før avreise så jeg kunne slappe av litt på ferien. Dette hjalp studieplanleggeren min med. Generelt prøvde jeg å legge av en bit av dagen til lesing. Det ble ca 1-1,5 timer lesing hver dag på ukedager. Jeg brukte ASK hele tiden ved å lese det de anbefalte i boken, deretter se video om temaet, og deretter gjøre oppgavene. Da blir det på en måte repetisjon hele tre ganger som gjør at stoffet sitter veldig godt.

Du kan mer enn du tror 

- Innholdet i eksamenstreningspakken og prøvemuntlig er veldig relevante for hva en kan møte på eksamen, noe som er veldig nyttig å vite i forkant. Man får også teste egen kunnskap, og hvor man faktisk ligger an på en tryggere arena enn selve eksamen. Dette er ofte positivt fordi man gjerne tror at man kan mindre enn det man egentlig kan. Prøvemuntlig var veldig positivt på grunn av nettopp dette, og man får gode tilbakemeldinger som hjelper deg videre. Hvis man lurer på noe får man også veldig god hjelp kjapt.

- Synes det er veldig kjekt å være nettelev på ASK. Kan styre dagene helt selv samtidig som jeg lærer masse. Kan se for meg at man må være litt mere disiplinert fordi man ikke møter et fysisk sted eller har noen som kan ta deg i nakkeskinnet hvis du ikke møter opp. Hvis man har spørsmål får man svar samme dag eller neste, og man har også muligheten til live leksehjelp der man snakker ansikt til ansikt med en lærer.

"Generelt prøvde jeg å legge av en bit av dagen til lesing. Jeg brukte ASK hele tiden ved å lese det de anbefalte i boken, deretter se video om temaet, og deretter gjøre oppgavene."

Har egentlig ikke noe negativt å si om opplegget, og kan se for meg at dette er fremtiden til mange skoler 😊 Har kun hatt prøvemuntlig så langt, og er veldig fornøyd med resultatet.