Camilla, 36 år

Studerer:
Historie påbygg, Matematikk R1 og Norsk

Undertegnede er ei glad og energisk frøken fra Sunndalsøra, bosatt på Gjøvik med mann, barn og et lass med småhunder. Har de siste tiårene drevet aktivt med hund, oppdrett og konkurranse i form av utstillinger både nasjonalt og internasjonalt.

Jeg jobber også innad i kommunen, og er brukerrepresentant for rehabiliteringsavdelinger o.l. Her får jeg møte pasienter med ulike fysiske og psykiske utfordringer i hverdagen. 

Camillas fag: 

Historie påbygg, Norsk, 

Matematikk R1

Tidsoptimist med ambisjoner :)

- Jeg er forøvrig en utpreget tidsoptimist som mener jeg skal klare alt, og nå som førtiårene nærmer seg bestemte jeg meg for å sette meg tilbake på skolebenken. Jeg tok kontakt med flere som tilbydde nettstudier, men ASK utmerket seg på flere områder. Da jeg først kontaktet ASK for en uforpliktende prat kom jeg i kontakt med studierådgiver Bjørn. Han slo meg umiddelbart som en person med lang fartstid innenfor det han driver med. Jeg følte meg trygg og valget ble enkelt. 

Bratt læringskurve

- Begynte så i januar 2024 å ta opp Matematikk R1 og Historie påbygg som privatist på ASK. Dette etter å ha tatt forkurs i R1, og takk og pris for det forkurset! Nå er det snart 2 tiår siden jeg gikk ut av videregående. Da hadde jeg "MX" på karakterkortet, datidens ‘vanskelige’-matte, så jeg tenkte at R-matte det blir ingen sak. Studieveilederen jeg pratet med tidligere på ASK var forøvrig ærlig og sa at dette kunne bli tøft. Ikke noe problem!, sier jeg da. Det skal nevnes at min tid på videregående skole involverte tegning av grafer på ark. Nå er det digitalt med geogebra og Python. Nok en bratt læringskurve der altså! 

- Selv ny i dagens realfagsmatte, gikk dette langt over forventning takket være studiemateriell og lærerne! Jeg har fått så sansen for matematikk at jeg vurderer å jobbe litt mer med det i tillegg 🤭 Min studieretning etter bestått privatistfag har jeg tenkt på i mange år, nemlig digital infrastruktur med cybersikkerhet. Ambisjonene er på topp.

Stor hyllest til lærerne 

- Jeg brukte studieplanleggeren som min største motivator, den ga meg en oversikt over hvor langt jeg var kommet i pensum og det var sannelig en stor glede å kunne klokke inn siste del av pensum 3 dager før eksamen! Mann og barn så jeg knapt de siste 4 ukene før eksamen, det ble et voldsomt tempo hvor mattelærerne ble godt kjent med mine 3 økter i uka på live leksehjelp. Jeg griper sjansen til å si tusen takk til alle lærerne, spesielt Henning, Kaja og Elida som smurte seg med en god dose tålmodighet hver mandag, tirsdag og onsdag. Dere gjør sannelig underverker for et litt utdatert mattehodet - dere forklarer på en fantastisk bra og lettfattelig måte. 

Camilla tar opp fag som privatist. Hun tar fagene Matematikk R1, Historie påbygg og Norsk.

- I Historie påbygg fikk jeg gode råd, veieldning og tilbekameldinger fra faglærer Cato frem mot eksamen. Tross minimalt med tid, nerver i høyspenn, kronisk søvnmangel, samt litt uheldig med temaet jeg trakk, tikket det inn en 5’er på privatisteksamen. All heder og ære til gode videoer og tankekart som oppsummerer temaene på en fin måte for oss studenter i tidsklemma. 

Heiagjeng 

- Nå har jeg en rimelig stor heiagjeng som følger prosessen og synes det er utrolig kult at man kan prøve noe helt nytt. Jeg er i tillegg brukerrepresentant for sykehuset Innlandet. Lang historie ift det, men kort fortalt; i 04/05 var jeg i en ulykke som resulterte i hjerneblødning, opptrening i 6 mnd på Solås og mange år med rehabilitering i og utenfor institusjoner. Som sagt, er jeg nå brukerrepresentant og har et mål om å gi andre mennesker håp, om at man kan nå langt hvis man virkelig ønsker. Her har jeg også presentert nettstudier, noe mange ikke visste eksisterte engang. Her er det nye kurs hver vår og høst, og alle er på utkikk etter ‘en vei å gå’, med noen helseutfordringer i bagasjen.

Jeg er bare ekstremt engasjert, og storkoser meg om dagen. Nettstudier er utrolig gøy og jeg får til stadighet høre at jeg er til stor inspirasjon for andre. Jeg sprer ordet om ASK, så det er bare ekstra gøy når man får noe tilbake også:)