Utendørs portrettbilde av Bjørn på en fjelltopp med andre fjell i bakgrunnen

Bjørn, 26 år

Studerer:
Kjemi 1

- Jeg valgte nettskolen ASK fordi jeg ønsket å lese på egenhånd uten å måtte møte opp på fysisk skole som for min del innebærer pendling til Kristiansand.
Jeg abonnerte først på Kjemi 1, men skjønte raskt at det var lurt å ha faget som halvårsfag for da har jeg mer tilgang på lærer og kan gjøre innleveringer og ta prøvemuntlig. 

Bjørns fag:

Kjemi 1

 

Vil bli lege

- Etter at jeg ble ferdig med bachelor i sykepleie i 2020 bestemte jeg at jeg vil studere medisin i Norge. Alternativet er å begynne i Europa. Jeg har stor glede av norsk natur, jeg har lite hastverk og det økonomiske aspektet gjør at jeg planlegger å bruke to år på å ta fag som privatist.

Lærerne på ASK er veldig hyggelige, kunnskapsrike og fleksible. De tok seg veldig god tid på live veiledning og ordnet prøvemuntlig selv om fristen var gått ut. De svarer også raskt på skriftlige spørsmål i fagforumet og er lett tilgjengelige.
 

Tydelige og informative videoer om labforsøk

- Videoundervisningen synes jeg er veldig bra. Lærerne presenterer pensumet på en ryddig måte som følger oppsettet til lærebøkene, noe som gjør det lettere å forstå faget. I vanskelige  temaer bruker lærerne flere eksempler som hjelper på forståelsen av temaet.

Min arbeidsmetode var først å se gjennom undervisningsvideoene i et kapittel og ta gode notater. Videre tok jeg quizene som følger videoene og til slutt brukte jeg god tid på å regne alle oppgavene fra kapitlet. Hvis det var oppgaver jeg slet med, da fikk jeg hjelp av faglærer på live veiledning

Labvideoene er også veldig tydelige og informative. Jeg brukte mye tid på å gå gjennom labforsøkene som gjorde meg klar til den praktiske delen av eksamen. 

- Videoundervisningen synes jeg er veldig bra. Lærerne presenterer pensumet på en ryddig måte som følger oppsettet til lærebøkene. Det gjør det lettere å forstå faget, sier Bjørn.

Alt handler om repetisjon og timer på lesesal

- Mitt beste tips er å komme gjennom pensum i god tid samtidig som jeg ikke går videre til neste kapittel før jeg har forstått innholdet. Når jeg skal repetere pensum og regne eksamensoppgaver, da glir det utrolig mye lettere. 

Alt handler om repetisjon og timer på lesesal! Jeg jobber deltid som sykepleier samtidig som jeg er student. På studiedagene mine kommer jeg i gang med lesingen klokken 8 og leser fram til klokken 16. Studieøktene er på 45 minutter med 15 minutter pause.

Prøvemuntlig gir god eksamenstrening

- Prøvemuntlig var utrolig nyttig. Den ga meg pekepinn på hvordan det er å ha en dialog med en sensor i en muntlig eksamen. Der kjenner du også på litt stress og får følelsen om du kan eller ikke kan faget.

Nettundervisning fungerer veldig fint for min del. Derimot tror jeg det kan være krevende for folk som mangler struktur og motivasjon og som har behov for et sted der de møter lærere og mennesker hver dag.