Anete, 19 år

Studerer:
Naturfag, Norsk, Historie påbygg og Matematikk 2P-Y

Jeg er 19 år og er fulltids kokkelærling i Trondheim. Når jeg ikke er på jobb, trener jeg på treningssenter og holder på med diverse på fritiden. Utenom dette pendler jeg en del til hjembyen og har mange forskjellige hobbyer, noe som gjør at dagene mine er ganske travle. Jeg jobber dagtid og har mye fritid på kvelden. Derfor bestemte jeg meg brått for å ta påbygg som privatist.

Anetes fag: 

Naturfag Påbygg, Norsk Påbygg,

Historie Påbygg, Matematikk 2P-Y

Lærling og privatist parallelt

- Jeg har tenkt på å ta fag som privatist flere ganger før, men det ble aldri noe av. Etter et halvt år som lærling, bestemte jeg meg endelig for å ta påbygg til generell studiekompetanse parallelt med læretiden. Dette for å gi meg et godt grunnlag med både fagbrev og generell studiekompetanse når læretiden er over. 

- Ved å ta fag på ASK i læretiden, sparer jeg meg selv et år hvor jeg heller kan jobbe eller studere. Jeg har ingen spesifikk utdanningsdrøm enda, da jeg brenner for flere ting, men jeg vet ihvertfall at jeg ønsker å ha muligheten til å studere når jeg plutselig bestemmer meg.

Svært eksamensrettet 

- Videoundervisningen på ASK opplever jeg som en veldig fin måte å lære på. Det som er så fint er at videoene kan sees så mange ganger man ønsker, spesielt hvis det er noe man sliter med å forstå eller trenger å repetere. Man får også quizspørsmål etter hver video, noe som gjør det enkelt å repetere og sjekke om man har fått med seg det viktigste. Undervisningen er veldig eksamensrettet, og jeg fikk brukt mye av kunnskapen på privatisteksamen. 

- Det jeg gjorde for å få best utbytte av videoene var å skrive ned alt læreren pratet om og lagde forskjellige word-dokumenter med ulike temaer. På denne måten, kunne jeg enkelt hente frem det som var relevant når jeg skulle ha selve eksamen. Jeg studerte mye selvstendig noe som funket fint for meg, men når det var noe jeg lurte på sendte jeg faglærer på ASK en melding og fikk svar veldig fort. Dette gjorde at jeg kunne gå videre til nytt tema raskt.

"Ved å ta fag hos ASK parallelt som læretiden, sparer jeg meg selv et år hvor jeg heller kan jobbe eller studere. Jeg har ingen spesifikk utdanningsdrøm enda, da jeg brenner for flere ting, men jeg vet ihvertfall at jeg ønsker å ha muligheten til å studere når jeg plutselig bestemmer meg."

- Studieplanleggeren fungerte veldig fint for meg. Jeg fikk oversikten over hva jeg bør ha gjort av pensum til de forskjellige datoene, og fikk meg til å jobbe litt hardere når jeg var bak anbefalte datoer. Jeg prøvde å gjøre litt skole hver dag, og ekstra mye de dagene jeg hadde energi til det.

God eksamenstrening = mindre stress

- Eksamenstreningspakken forberedte meg godt til eksamen. Jeg leverte inn alle innleveringer underveis i pensum for å få tilbakemelding på hva jeg må jobbe mer med - de tilbakemeldingene hjalp veldig! Jeg brukte også litt tid på å lese gjennom gamle eksamensbesvarelser som man finner under eksamenstrening. Dette gjorde at jeg følte meg bedre rustet til eksamen siden jeg da visste sånn ca. hva jeg kan forvente, og stresset derfor mindre.

- Prøvemuntlig på ASK var et viktig hjelpemiddel for meg for å ikke stresse for mye til eksamen. Prøvemuntlig går ut på at man velger et tema noen uker før eksamen og så presenterer temaet til faglærer på ASK etterpå. Det jeg syntes var så fint, var at ASK hadde satt opp prøvemuntlig så lik en privatisteksamen som mulig. Det gjorde at jeg ble mer trygg på hele eksamensgjennomføringen.

Trygghet i det digitale 

- Det å være elev ved en nettskole som ASK synes jeg er en kjempefin opplevelse. Det er mange andre som også studerer på ASK som man kan bli kjent med og jobbe sammen med. Faglærer er også bare et tastetrykk unna. Det å studere på nett syntes jeg hørtes skummelt ut, men det gikk mye bedre enn forventet. ASK er en kjempefin og trygg nettskole. Lærere og studierådgivere hjelper til, og tilpasser studiebelastningen ved behov og er alltid lett tilgjengelig. Denne tryggheten gjorde at terskelen for å ha en god dialog med ASK var mye lavere.

Jeg er kjempefornøyd med eksamensresultatet på privatisteksamen i Norsk muntlig. Kunne ikke vært mer glad for det. ASK sitt eksamensrettede opplegg, gjorde at eksamen ikke var så skummel som forventet og at jeg ganske lett kunne snakke om de ulike temaene i pensum. Jeg anbefaler ASK på det sterkeste hvis man ønsker en fleksibel hverdag og mulighet for å ta de fagene man trenger til en grei sum!