Norsk påbygg

kr 4300 per fag

Eksamensform: Skriftlig hovedmål, skriftlig sidemål, muntlig

Fagkode: NOR1270/1271/1272

Studiebelastning: 67% (1 semester) 33% (2 semestre)

Prøv gratis

Legg til Norsk Påbygg - Kunnskapsløftet i handlekurven

Fakta om Norsk påbygg

Norsk påbygging er et viktig fag for kulturforståelse og kommunikasjon, og et nyttig redskap til å gjøre det godt i andre fag.

Du kan ta Norsk påbygg dersom du har bestått faget fra yrkesfag Vg1 og Vg2. Karakteren fra Vg3 blir gjeldende som standpunkt på vitnemålet ditt.   ...les mer

I faget får du trening i å lese og tolke tekst, og du får skrivetrening. Dette er elementer som også er nyttige i andre fag. I tillegg lærer du om norsk språkhistorie og litteraturhistorie.

Dette lærer du:

  • Tekstanalyse og sjangerlære
  • Retorikk
  • Norsk språk- og litteraturhistorie
  • Dialekter
  • Fordypningsoppgaven

Kurset er for deg som skal forbedre karakterer eller tar faget for første gang. Faget dekker kompetansemålene for både Norsk påbygg og Norsk vg1, vg2 og vg3 studiespesialiserende. Du kan også ta dette faget dersom du tar norsk som andrespråk.

Videoundervisningen dekker alle temaene i faget. Målet vårt er å gi deg kunnskap og oversikt til å mestre faget og eksamen.
 

Undervisningen starter når du trykker 'play'

Gjennom omtrent 170 korte videoforelesninger tar ASK deg gjennom pensum i Norsk påbygg. Dette klarer du! Se Elin forklare Apellformene: 

Isabel

“Jeg har alltid brukt studieplanleggeren. Den gjør det mye enklere å strukturere hverdagen."

Du får god hjelp i fagene

På ASK møter du læreren din på ulike måter og får knallgod hjelp. Du møter lærer igjennom ‘Spørsmål og svar’-knappen. Dette er et fagforum der du stiller dine spørsmål og får kjapt et svar.

For deg som tar matematikk eller et annet realfag, møter du lærer en-til-en i et digitalt rom. Vi kaller det live veiledning. Det fungerer slik: sliter du med en oppgave, ber du om hjelp ved å trykke på den grønne knappen inne i faget - akkurat som du rekker opp hånden i klasserommet.

Du møter lærer også gjennom tilbakemeldinger på innleveringer og gjennom digital prøvemuntlig.

Du får god hjelp i fagene
ASK Veiledning
arrow glow
1 2 3 4
1

Behov for flere fag?

2

Vi har fagpakker som gjør det enklere å velge studieløp

3

Trenger du mer hjelp?

4

Klikk for å snakke med en studierådgiver