Norsk, kort botid

kr 4300 per fag

Eksamensform: Skriftlig og muntlig

Fagkode: NOR1420/1421

Studiebelastning: 94% (1 semester) 47% (2 semestre)

Prøv gratis

Legg til Norsk - kort botid i handlekurven

Fakta om Norsk, kort botid

Norsk for elever med kort botid i Norge har kompetansemål etter Vg1, Vg2 og Vg3 i studieforberedende utdanningsprogram i videregående opplæring.

I norskfaget får du får trening i å lese og tolke tekst, og du får skrivetrening. Dette er elementer som også er nyttige i andre fag. I tillegg lærer du om norsk språkhistorie og litteraturhistorie.  ...les mer

Vi ser på følgende temaer:

  • Tekstanalyse og sjangerlære
  • Retorikk
  • Norsk språk- og litteraturhistorie
  • Dialekter
  • Fordypningsoppgaven

Videoundervisningen dekker alle temaene i faget. Målet vårt er å gi deg kunnskap og oversikt til å mestre faget og eksamen.

OBS! Skal du ta eksamen i faget Norsk, kort botid, må du ta kontakt med eksamenskontoret i ditt fylke/kommune. Der vil du få informasjon om hva du trenger å dokumentere og hvordan du søker for å kunne ta eksamen i faget.
Søknadsfristen er 6. februar. Hvis du ikke søker blir du automatisk flyttet over til ordinær eksamen i faget. Husk å gi beskjed til oss på ASK om du må bytte fag fra Norsk kort botid til Norsk Vg1-Vg3.

Undervisningen starter når du trykker 'play'

Gjennom omtrent 160 korte videoforelesninger tar ASK deg gjennom pensum i Norsk. Dette klarer du. Se Elin forklare Norsk språkhistorie.

Isabel

“Jeg har alltid brukt studieplanleggeren. Den gjør det mye enklere å strukturere hverdagen."

Du får god hjelp i fagene

På ASK møter du læreren din på ulike måter og får knallgod hjelp. Du møter lærer igjennom ‘Spørsmål og svar’-knappen. Dette er et fagforum der du stiller dine spørsmål og får kjapt et svar.

For deg som tar matematikk eller et annet realfag, møter du lærer en-til-en i et digitalt rom. Vi kaller det live veiledning. Det fungerer slik: sliter du med en oppgave, ber du om hjelp ved å trykke på den grønne knappen inne i faget - akkurat som du rekker opp hånden i klasserommet.

Du møter lærer også gjennom tilbakemeldinger på innleveringer og gjennom digital prøvemuntlig.

Du får god hjelp i fagene