Naturfag påbygg

kr 4300 per fag

Eksamensform: Muntlig/praktisk

Fagkode: NAT1018

Studiebelastning: 20% (1 semester) 10% (2 semestre)

Prøv gratis

Legg til Naturfag Påbygg kunnskapsløftet i handlekurven

Fakta om Naturfag påbygg

I hverdagen kommer du stadig i kontakt med naturfag. Faget Naturfag påbygg hjelper deg å forstå verden du lever i.

Målet med faget er at du skal lære om verden rundt deg, det skal øke din kunnskap om hvorfor man bør verne om naturressursene, hvorfor man bør bevare det biologiske mangfoldet, og hvorfor bærekraftig utvikling er viktig. ...les mer

Du bruker naturfag når du lager mat, når du vurderer søskenlikhet, når du står på ski eller varmer opp rommet du er i. Du bruker også naturfaget når du skal du skal forstå naturvitenskapelig og teknologisk informasjon, som er viktig for at du skal kunne orientere deg og delta i samfunnet. Naturfag er et viktig og interessant fag.

Dette lærer du:

  • Elektromagnetiske bølger
  • Stråling og radioaktivitet
  • Energi – galvaniske elementer og elektrolyse
  • Bærekraftig utvikling
  • Suksesjon
  • Arv og miljø
  • Bioteknologi og genteknologi

Kurset er for deg som skal ha generell studiekompetanse etter å ha fullført Naturfag vg1 Yrkesfag. Videoundervisningen er presis og eksamensrettet; filmene dekker både teori og relevante labøvelser i faget. Målet vårt er å gi deg nødvendig oversikt og kunnskap til å mestre faget og den muntlig-praktiske eksamen.

Undervisningen starter når du trykker 'play'

Gjennom omtrent 90 korte videoforelesninger tar ASK deg gjennom pensum i Naturfag. Dette klarer du! Se Henning forklare eksperimenter. 

Portrettbilde av Lena som ser rett inn i kameraet.
Lena

“Møte med lærer var utrolig enkelt og kjempegreit. Det er en god oversikt over tidspunktene lærerne er tilgjengelige på live veiledning, så er lett å planlegge studieøktene opp mot det."

Du får god hjelp i fagene

På ASK møter du læreren din på ulike måter og får knallgod hjelp. Du møter lærer igjennom ‘Spørsmål og svar’-knappen. Dette er et fagforum der du stiller dine spørsmål og får kjapt et svar.

For deg som tar matematikk eller et annet realfag, møter du lærer en-til-en i et digitalt rom. Vi kaller det live veiledning. Det fungerer slik: sliter du med en oppgave, ber du om hjelp ved å trykke på den grønne knappen inne i faget - akkurat som du rekker opp hånden i klasserommet.

Du møter lærer også gjennom tilbakemeldinger på innleveringer og gjennom digital prøvemuntlig.

I realfagene får du frivillig leksehjelp gjennom live veiledning flere dager i uka.

Slik fungerer lab på ASK

Du får videoundervisning i eksempler på lab-forsøk og relevant teori. Videoene gir deg full gjennomgang av utstyret og viser utførelsen av forsøkene. Du laster ned labheftet og fyller inn resultater etterhvert som du ser videoene. Har du spørsmål, får du hjelp fra faglærer via live veiledning og 'Spørsmål og svar'-knappen. Du leverer inn labheftet for tilbakemelding fra lærer (valgfritt) og undervisningsvideoene og labheftet bruker du som forberedelse til eksamen. 

Slik fungerer lab på ASK
Slik fungerer lab på ASK
ASK Veiledning
arrow glow
1 2 3 4
1

Behov for flere fag?

2

Vi har fagpakker som gjør det enklere å velge studieløp

3

Trenger du mer hjelp?

4

Klikk for å snakke med en studierådgiver