Matematikk 1P-Y

kr 4900 per fag

Eksamensform: Skriftlig

Fagkode: MAT11XX

Studiebelastning: 20% (1 semester) 10% (2 semester)

Prøv gratis

Legg til Matematikk 1P-Y i handlekurven

Ta hele faget på ET HALVT ÅR kr 4.900

Ta hele faget på ETT ÅR kr 6.500

Fakta om Matematikk 1P-Y

For å få generell studiekompetanse trenger du kombinasjonen 1P-Y + 2P-Y.

Matematikk 1P-Y er praktisk matematikk og et obligatorisk fellesfag på Vg1 yrkesfaglig utdanningsprogram. For å få generell studiekompetanse (GENS) trenger du kombinasjonen matematikk 1P-Y + matematikk 2P-Y. I matematikk 1P-Y lærer du enkel og praktisk matematikk. Du får også undervisning i læreplanmål ut fra yrkesretningen du har valgt. Begge kursene avsluttes med egen skriftlig eksamen. 1P-Y tas vanligvis i 1. klasse på yrkesfaglig studieretning på vgs og legger grunnlaget for matematikk 2P-Y. ...les mer

Dette lærer du i Matematikk 1P-Y

  • grunnleggende tallregning
  • algebra
  • måleenheter og økonomi

Matematikk kan være en utfordring for mange, derfor har vi lagt stor vekt på å visualisere matematikken i vår videoundervisning. Med bilder, skisser og animasjoner forklarer våre lærere deg matematikk på en spennende måte som gjør det enklere å forstå. I tillegg vil det å kunne sette lærer på pause for å forstå hvert trinn i undervisningen være en stor fordel for mange.

Undervisningen starter når du trykker 'play'

Gjennom ontrent 110 korte videoforelesninger tar ASK deg gjennom pensum i Matematikk 1P-Y. Dette klarer du! Se Kaja forklare "brøk". 

Øyvind

“Videoundervisningen er noe av det beste med ASK. Jeg skjønner ikke hvorfor dette ikke er standard i videregående skole."

Du får god hjelp i fagene

På ASK møter du læreren din på ulike måter og får knallgod hjelp. Du møter lærer gjennom Forum-knappen. Dette er et fagforum der du stiller dine spørsmål og får kjapt et svar.

For deg som tar matematikk, møter du lærer en-til-en i en videochat. Vi kaller det live leksehjelp. Det fungerer slik: sliter du med en oppgave, ber du om hjelp ved å trykke på den grønne knappen inne i faget - akkurat som du rekker opp hånden i klasserommet.

Du møter lærer også gjennom tilbakemeldinger på innleveringer.

I realfagene får du frivillig leksehjelp gjennom live leksehjelp flere dager i uka.

ASK Veiledning
arrow glow
1 2 3 4
1

Behov for flere fag?

2

Vi har fagpakker som gjør det enklere å velge studieløp

3

Trenger du mer hjelp?

4

Klikk for å snakke med en studierådgiver