Kjemi 1

kr 4900 per fag

Eksamensform: Muntlig-praktisk

Fagkode: REA3045

Studiebelastning: 34% (1 semester) 17% (2 semester)

Prøv gratis

Legg til Kjemi 1 i handlekurven

Ta hele faget på ET HALVT ÅR kr 4.900

Ta hele faget på ETT ÅR kr 6.500

Fakta om Kjemi 1

Når du kan kjemi, da forstår du bedre hvordan verden rundt deg fungerer.

Kjemi er vitenskapen om stoffenes egenskaper, sammensetting og reaksjoner. Målet med programfaget Kjemi 1 er at du skal få kunnskaper innen kjemi som gjør deg i stand til å bruke disse på eksempler fra natur, hverdag og industri. Kjemi 1 tar for seg grunnleggende emner som periodesystemet, molbegrepet, kjemiske bindinger og organisk kjemi. ...les mer

Faget tar også for seg ulike kjemiske reaksjoner, som for eksempel syre-base-reaksjoner og fellingsreaksjoner, og også de energiendringene som skjer i en kjemisk reaksjon. I kjemi 1 jobber vi med kjemiske analyser, herunder også noen instrumentelle metoder. Til slutt ser vi på begrepet Grønn Kjemi, som i dag danner grunnlaget for bærekraftig kjemisk industri.

Dette lærer du i Kjemi 1

  • Praksiser og tenkemåter i kjemi.
  • Kjemiske bindinger og strukturer
  • Kjemiske reaksjoner
  • Anvendt kjemi

Programfaget Kjemi 1 er et av fagkravene til spesiell studiekompetanse og gir 0,5 realfagspoeng. Videoundervisningen på ASK dekker hele pensum i Kjemi 1, inkludert eksempler på labforsøk.

Undervisningen starter når du trykker 'play'

Gjennom omtrent 150 korte videoforelesninger tar ASK deg gjennom pensum i Kjemi 1. Dette får du til! Se Henning forklare Molbegrepet.

Celine

“Nettundervisningen på ASK gir deg alt du trenger for å få en toppkarakter."

Du får god hjelp i fagene

På ASK møter du læreren din på ulike måter og får knallgod hjelp. Du møter lærer gjennom Forum-knappen. Dette er et fagforum der du stiller dine spørsmål og får kjapt et svar.

For deg som tar realfag, møter du lærer en-til-en i en videochat. Vi kaller det live leksehjelp. Det fungerer slik: sliter du med en oppgave, ber du om hjelp ved å trykke på den grønne knappen inne i faget - akkurat som du rekker opp hånden i klasserommet.

Du møter lærer også gjennom tilbakemeldinger på innleveringer og gjennom digital prøvemuntlig.

I realfagene får du frivillig leksehjelp gjennom live leksehjelp flere dager i uka.

Slik fungerer lab på ASK

Du får videoundervisning i eksempler på lab-forsøk og relevant teori. Videoene gir deg full gjennomgang av utstyret og viser utførelsen av forsøkene. Du laster ned labheftet og fyller inn resultater etterhvert som du ser videoene. Har du spørsmål, får du hjelp fra faglærer via live leksehjelp og Forum-knappen. Undervisningsvideoene og labheftet bruker du som forberedelse til eksamen.

Slik fungerer lab på ASK
Slik fungerer lab på ASK
ASK Veiledning
arrow glow
1 2 3 4
1

Behov for flere fag?

2

Vi har fagpakker som gjør det enklere å velge studieløp

3

Trenger du mer hjelp?

4

Klikk for å snakke med en studierådgiver