Pris: kr 3500 pr fag / ett semester

Eksamensform: Muntlig / praktisk

Eksamenskode: REA3038

Studiebelastning: 34% (1 semester) 17% (2 semester)

Prøv gratis

Legg til Fysikk 1 - kunnskapsløftet i handlekurven

Dette er Fysikk 1

Fysikk gir deg mulighet til å forstå mer av sammenhengene i naturen. Programfaget Fysikk 1 er et av fagkravene til spesiell studiekompetanse og gir 0,5 realfagspoeng.

Programfaget Fysikk 1 skal bidra til forståelse av de fysiske fenomenene som styrer prosessene i naturen og som er grunnlaget for teknologien vi bruker i dagliglivet. Undervisningen gir en innføring i fysikkens begreper, symboler og språk, og vil også gi trening i å bruke matematikk til å løse problemstillinger innen fysikk. Hovedområdene du skal igjennom i løpet av kurset er: ...les mer
  • Praksiser og tenkemåter i fysikk
  • Energi og energioverføring
  • Krefter og felt
  • Materie, tid og rom

Videoforelesningene i ASK dekker hele pensum i Fysikk 1 - inkludert eksempler på labforsøk. Videoene er presise og eksamensrettet, og målet er å gi deg nødvendig kunnskap og forståelse for faget.

Undervisningen starter når du trykker 'play'

Gjennom omtrent 140 korte videoforelesninger tar ASK deg gjennom pensum i Fysikk 1. Dette klarer du! Se Kaja forklare friksjon. 

Hanne

“Jeg synes lærerne er flinke til å forklare temaene uten å gjøre det for komplisert."

Hanne

Du får god hjelp i fagene

På ASK møter du læreren din på ulike måter og får knallgod hjelp. Du møter lærer igjennom ‘Spørsmål og svar’-knappen. Dette er et fagforum der du stiller dine spørsmål og får kjapt et svar.

For deg som tar matematikk eller et annet realfag, møter du lærer en-til-en i et digitalt rom. Vi kaller det live veiledning. Det fungerer slik: sliter du med en oppgave, ber du om hjelp ved å trykke på den grønne knappen inne i faget - akkurat som du rekker opp hånden i klasserommet.

Du møter lærer også gjennom tilbakemeldinger på innleveringer og gjennom digital prøvemuntlig.

I realfagene får du frivillig leksehjelp gjennom live veiledning flere dager i uka.

Slik fungerer lab på ASK

Du får videoundervisning i eksempler på lab-forsøk og relevant teori. Videoene gir deg full gjennomgang av utstyret og viser utførelsen av forsøkene. Du laster ned labheftet og fyller inn resultater etterhvert som du ser videoene. Har du spørsmål, får du hjelp fra faglærer via live veiledning og 'Spørsmål og svar'-knappen. Du leverer inn labheftet for tilbakemelding fra lærer (valgfritt) og undervisningsvideoene og labheftet bruker du som forberedelse til eksamen.

Slik fungerer lab på ASK
Slik fungerer lab på ASK
ASK Veiledning
arrow glow
1 2 3 4
1

Behov for flere fag?

2

Vi har fagpakker som gjør det enklere å velge studieløp

3

Trenger du mer hjelp?

4

Klikk for å snakke med en studierådgiver