Josefine, 21 år

Studerer:
Historie

Jeg har lenge visst at jeg etterhvert ønsker å gjøre noe annet enn å danse, men tenkte at det kom til å bli ganske mange år frem i tid. Gjennom å ta opp fag på ASK har interessen for å studere fått nytt liv og jeg ser nå frem imot en ny utdanning, kanskje som statsviter.

Josefines fag: 

Historie 

Plutselige endringer i livet

- Jeg er allerede utdannet ballettdanser fra Kungliga Svenska Balettskolan og jobber på et teater i Tyskland. Dans er noe jeg er veldig glad i, men det er dessverre et veldig usikkert yrke; man er helt avhengig av kroppen. Jeg fikk dessverre en alvorlig skade i januar. Etter en intens rehabiliteringsperiode uten ønsket effekt, ble det klart at jeg måtte inn til operasjon hjemme i Norge i oktober. Da hadde jeg allerede vært sykemeldt og borte fra dansen i flere måneder, noe som var utrolig kjedelig. I høst bestemte jeg meg for å benytte time-outen fra dansen til å ta de fagene jeg mangler for å kunne få studiekompetanse. Etter operasjonen ble jeg sengeliggende en stund, og det å ha noe annet å fokusere på har hjulpet mye. Når rehabiliteringen av kroppen gikk sakte og var vanskelig, var det veldig fint å kunne føle progresjon og mestring i undervisningen.

- Da jeg ble skadet innså jeg at det kanskje ikke er så dumt å se på hvilke andre muligheter jeg har allerede nå. Siden jeg i ungdomsårene fokuserte på dansen, og tok en yrkesdansutbildning i Stockholm, mangler jeg full studiespesialisering. At ASK har de tilbudene de har, ble helt avgjørende for meg! Ikke bare har jeg nå råd til å ta opp de fagene jeg trenger, men jeg kan også gjøre det fra hvor som helst i verden. Jeg er fremdeles sykemeldt fra jobben min i Tyskland, men jeg kan fortsette å ta fag selv når jeg reiser tilbake.

"Når rehabiliteringen av kroppen gikk sakte og var vanskelig, var det veldig fint å kunne føle progresjon og mestring i undervisningen."

Hjelp fra lærer

- Det var lett å komme i kontakt med faglærer på ASK. Da jeg hadde spørsmål til oppgaver sendte jeg bare inn en melding og fikk fort et utdypende svar. Jeg synes det var veldig fint at man også kan se hva andre har spurt om, og hva de fikk til svar, for det var ofte jeg hadde lignende spørsmål selv!

- Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk gjennomført prøvemuntlig med en lærer. Jeg har ikke gått på skole på noen år og det er en stund siden sist jeg tok en eksamen, så det å få øve seg med prøvemuntlig ble veldig viktig. Jeg kom litt inn i «eksamen-modus» igjen og i tillegg fikk jeg bra feedback og visste hva jeg skulle fokusere på frem til eksamen.

Intensivt, men vellykket semester

- Videoundervisningen er veldig lett å følge. Det kan være slitsomt og vanskelig å bare lese og skrive oppgaver. Det er derfor veldig fint at ASK også har videoundervisning hvor en lærer forklarer temaet på en forståelig og oversiktlig måte. Nettsiden gjør at det er lett å ta notater samtidig som man ser videoundervisningen. Det er også lett å stoppe og starte videoene samt spole tilbake til deler av undervisningen man trenger å høre igjen.

- Jeg meldte meg på fag i slutten av september og tok eksamen i starten av november, så det ble en kort men veldig intens studieperiode. Siden jeg var nyoperert kunne jeg ikke gjøre så mye annet enn å lese. Jeg kom igjennom ca. et tema om dagen, og dagene rett før eksamen brukte jeg på å lese gjennom alle kompetansemålene og tilhørende notater på nytt.

"Jeg kom litt inn i «eksamen-modus» igjen og i tillegg fikk jeg bra feedback og visste hva jeg skulle fokusere på frem til eksamen."

Det er veldig praktisk å være privatist på en nettskole som ASK. Jeg er veldig fornøyd med resultatet på privatisteksamen. Jeg fikk toppkarakter og føler meg motivert til å ta flere fag som privatist.