Oda Dagsland Høvik portrettbilde

Oda, 21 år

Studerer:
Kjemi 2

- En av grunnene til at jeg valgte ASK var at det var betydelig billigere enn de andre privatistskolene. Samtidig som det så ut til at de kunne tilby det samme, om ikke mer. Jeg prøvde en gratis prøveperiode og valget ble plutselig veldig lett.

Med oversiktlige og gode videogjennomganger av alle tema, muligheter for innleveringer og live veiledning virket ASK veldig lovende. Gjennom studietiden skulle det vise seg at jeg ikke tok feil!
 

Odas fag:
Kjemi 2

Testet prøveperioden og valget ble enkelt

- Jeg ønsker å komme inn på medisinstudiet og måtte derfor øke snittet mitt ved å ta opp fag.

Da jeg så etter en privatistskole for å ta opp kjemi 2 søkte jeg etter flere alternativer. Jeg vurderte Sonans, Akademiet og ASK. Både Akademiet og ASK tilbød en gratis prøveperiode som jeg testet. Uten tvil falt de oversiktlige videoundervisningene hos ASK i smak. 

Og med quizer etter hver video får du testet om du kan det du skal! I tillegg er læreren virkelig flink til å forklare og gir utrolig god innføring i faget.

1:1 veiledning med faglærer er gull verdt

- Jeg oppfattet møtet med læreren på en veldig positiv måte. To ganger i uken er det mulighet for en 1:1 veiledning hvor man kan stille alle spørsmålene man lurer på til faglæreren. Min faglærer var utrolig flink, og kunne alltid svare på det jeg lurte på. Man kunne merke at han hadde solid og bred kunnskap i faget og forklarer alltid fagstoff på en måte som er forståelig. 

Det kan tenkes å være litt ubehagelig å ha en videosamtale over PC-en, men det var det absolutt ikke. Undervisning over nett kan være en utfordring, men er noe jeg mener at ASK har løst på en utrolig god måte! Man føler man er i klasserommet med læreren, selv om du egentlig sitter hjemme i pysjen.

Korte og konsise undervisningsvideoer

- ASK benytter seg av en undervisningsmetode som benytter en rekke videoer innenfor hvert tema som er spilt inn av din faglærer. Dette er noe jeg synes fungerte helt supert! 
En quiz etter hver undervisningsvideo tester om du har den mest essensielle kunnskapen etter sett video. Helt super ordning!

Istedenfor å sitte med hundrevis av sider som skal leses, og som dessuten finnes i læreboken, er videoundervisningen en veldig god metode for å gi den beste forståelsen av faget. 

Av egen erfaring synes jeg det er veldig hjelpsomt med en lærer som forklarer fagstoffet i tillegg til å lese pensum. Videosnuttene er heller ikke alt for lange som gjør at du alltid henger med og det forblir interessant! 

Detaljerte videogjennomganger av labforsøk

- Jeg var litt bekymret for hvordan det skulle gå uten labkurs ettersom man har en muntlig-praktisk eksamen i kjemi 2. Dette var ikke noe problem i det hele tatt, nettopp på grunn av videoundervisningen. 

Med en detaljert gjennomgang av ulike forsøk, i tillegg til et utlevert labhefte var ikke dette lenger en bekymring før eksamen. ASK løser dette på en god måte ved å ha nøye videogjennomganger av forsøket

Klasserommet kan tas med hvor jeg vil

- For meg vil et komplett studieopplegg gi en tilsvarende gjennomgang av faget du ville fått ved et fysisk oppmøte. Og det er nettopp det vi får, bare digitalt gjennom videoundervisningen - og det er jo midt i blinken for meg da klasserommet kan tas med hvor enn jeg vil! På den måten er det lett å kombinere skole og jobb. 

Videre er det lagt opp til flere innleveringer som er mulig å gjøre. Slik får man testet kunnskapene innenfor de ulike temaene samtidig som man får god tilbakemelding fra lærer. Om det er noen spørsmål er det bare å bruke «spørsmål og svar» funksjonen og faglærer svarer raskt. 

I kjemi 2 er lab en viktig del av faget. ASK løser dette på en god måte ved å ha nøye vidoegjennomganger av forsøket. Man får utlevert et labhefte som man fyller ut fortløpende og er god forberedelse til muntlig eksamen. 

Det nærmeste du kommer et komplett studieopplegg

- Det som absolutt gjør at ASK kan tilby et komplett studieopplegg er 1:1 veiledningen de tilbyr! Dette er helt unikt for ASK som privatistskole og det er uten tvil en stor fordel å kunne avtale et videomøte med lærer. 

Med andre ord er ASK det nærmeste du kommer et komplett studieopplegg på nett!

Med ASKs 1:1 live veiledning føler du at du sitter i klasserommet med læreren, mens du egentlig sitter hjemme i pysjen. Skulle nesten ikke tro at undervisningen foregår digitalt! Dette gir deg de aller beste forutsetningene for å lykkes på eksamen!