Historie påbygg

kr 4300 per fag

Eksamensform: Muntlig

Fagkode: HIS1011

Studiebelastning: 34% (1 semester) 17% (2 semester)

Prøv gratis

Legg til Historie påbygg - Kunnskapsløftet i handlekurven

Fakta om Historie påbygg

Historiefaget er et av kravene for å få generell studiekompetanse. Dette kurset dekker kravet til påbygg og 23/5 regelen.

Læreplanen i historie påbygg er litt kortere enn for læreplanen i historie for studiespesialiserende. Det er i hovedsak oppdagelsesreiser og kulturmøter som påbyggelever ikke trenger innføring i til eksamen. ...les mer

Dette lærer du:

  • Teori og metode
  • Verdenshistorie fra antikken frem til i dag
  • Norgeshistorie fra middelalderen frem til i dag

Kurset er for deg som skal ha generell studiekompetanse eller forbedre karakterer.  Videoundervisningen er presis og eksamensrettet, og målet er å gi deg nødvendig oversikt og kunnskap til å mestre faget og eksamen.

De fleste voksne elever og privatister skal ha Historie påbygging. Det er et kurs som på årsbasis har 140 timer og som har fagkode HIS 1003. Det er det man trenger for å få generell studiekompetanse. Når man er over 23 år så trenger man ikke å ta videregående skole med alle fag (23/5-regelen). Da er det nok at man tar 6 fag, der historie HIS 1003 er et av de fagene man trenger.
Det samme historiekurset har elevene som har/tar en yrkesforberedende utdanning. Det man gjerne kaller «yrkesskole». Det er gjerne de som utdanner seg til frisører, helsefagarbeidere, snekkere, rørleggere osv.

De må gjerne ta noen ekstra fag hvis de skal starte på høyskole eller universitet etter endt yrkesforberedende utdannelse. Derfor kalles også dette kurset for historie påbygging fordi yrkesfagelever må bygge på den ekstra historien hvis de skal på universitetet. Vi kaller dette for påbygging.

Susanne

“Jeg gikk fra karakteren 2 til 6 i historie, takket være ASK sine undervisningsvideoer og ressurser."

Undervisningen starter når du trykker 'play'

Gjennom omtrent 120 korte videoforelesninger tar ASK deg gjennom pensum i Historie fellesfag. Dette klarer du. Se Lise forklare teori og metode. 

Du får god hjelp i fagene

På ASK møter du læreren din på ulike måter og får knallgod hjelp. Du møter lærer igjennom ‘Spørsmål og svar’-knappen. Dette er et fagforum der du stiller dine spørsmål og får kjapt et svar.

For deg som tar matematikk eller et annet realfag, møter du lærer en-til-en i et digitalt rom. Vi kaller det live veiledning. Det fungerer slik: sliter du med en oppgave, ber du om hjelp ved å trykke på den grønne knappen inne i faget - akkurat som du rekker opp hånden i klasserommet.

Du møter lærer også gjennom tilbakemeldinger på innleveringer og gjennom digital prøvemuntlig.

Du får god hjelp i fagene
Du får god hjelp i fagene

I alle muntlige fag tilbyr vi gratis digital prøvemuntlig. Den er mest mulig lik en muntlig eksamen.

Du får tilbakemelding og veiledning både på innhold og gjennomføring. Samt en veiledende karakter.

ASK Veiledning
arrow glow
1 2 3 4
1

Behov for flere fag?

2

Vi har fagpakker som gjør det enklere å velge studieløp

3

Trenger du mer hjelp?

4

Klikk for å snakke med en studierådgiver