Vanessa Polania Florez portrettbilde

Vanessa, 34 år

Studerer:
Engelsk fellesfag, spansk nivå I, samfunnsfag

- Jeg fant ASK Privatist ved at jeg søkte etter tilbydere av videregående skole nettstudier på Google, og etter å ha blitt nysgjerrig på ASK fulgte jeg de på Instagram.

Vanessas fag:
Engelsk fellesfag, spansk nivå I, samfunnsfag

God lærer/elev-relasjon

- Jeg synes at lærer/elev-relasjonen var veldig bra, jeg fikk svar på alt jeg lurte på og det tok aldri lang tid. Jeg opplevde også at de gjennomgikk øvingsoppgavene grundig, og ga gode og nyttige tilbakemeldinger.

Det beste er at de peker på svakhetene som man må rette opp, og at de gjør det på en konstruktiv måte.

Som småbarnsmor passet videoene perfekt

- Når jeg studerte med video, tok jeg notater underveis, og repeterte videoene. Særlig muligheten med å se video flere ganger, var nyttig for meg, som ikke har bodd så lenge i Norge og ikke snakker språket helt flytende enda. Det gjorde at jeg kunne gå tilbake når det var noe jeg ikke forstod, enten språklig eller faglig.

Siden jeg også er småbarnsmor var video en perfekt løsning, for da kunne jeg følge undervisning når jeg selv hadde tid.

Formidlet pensum klart og fortåelig

- Å studere med video funket veldig bra, og jeg oppnådde gode resultater på mine eksamener. Etter min mening spilte videoundervisningen en stor rolle, fordi lærerne var flinke til å formidle pensum på en klar og forståelig måte.

De går også i dybden, det er ingen overfladiske forelesninger her. De går til essensen og presenterer det relevante for å forstå fagene, og da er man godt rustet for eksamen.

I tillegg, brukte jeg quizene så mye som mulig, og samlet totalt 264 stjerner :)

Repetere helt til alt sitter

- Jeg brukte studieplanleggeren, og den hjalp meg med å følge mine milepæler.
For alle som trenger fleksibilitet er digitale klasserom helt perfekt. Et annet stort pluss med ASK Privatist er at man kan repetere helt til
lærestoffet sitter. Hvis man er litt ukonsentrert en dag, kan man alltids gå tilbake og se en forelesning på nytt. 

Det er så mange fordeler med det digitale klasserommet. Dette er det nye klasserommet.

Mine beste studietips:

  1. Repeter - Gå gjennom lærestoffet først én gang for å få den nødvendige oversikten, og deretter igjen for å sørge for at fagstoffet sitter.
  2. Ta alltid quiz og gjør alle innleveringer. Dette fordi du vil få tilbakemeldinger både på det du gjør bra, og det du ikke gjør så bra. Det er særlig det siste du trenger å fokusere på før eksamen.
  3. Hvis du er som meg, ikke alltid har så god tid til å studere fordi mye annet i hverdagen står på, velg tidspunkter når du er fullt ut uthvilt og fokusert. Det er bedre å bruke en time når man er fokusert, enn tre timer når man er 'all over the place' :)