Therese Henriksen portrettbilde

Therese, 25 år

Studerer:
Kjemi 2, matematikk R2

- Jeg flyttet akkurat til Bergen for å studere. I fjor høst valgte jeg å ta R2 og kjemi 2 på egen hånd. 

Både som repetisjon, men også som mulighet til å ta privatisteksamen dersom jeg skulle trenge det til å komme inn på ønskestudiet. 

Thereses fag:
Kjemi 2, matematikk R2

Fant ASK på instagram og likte fleksibiliteten

- Da jeg allerede hadde en bachelor og jobbet turnus var det vanskelig å skulle ta fag med mye oppmøte, samtidig som prisen mange steder var nokså høy. Derfor ble de større, og mest allmennkjente skolene uaktuelle.

Jeg kom da tilfeldigvis over ASK på instagram, og falt raskt for mulighet til å styre hverdagen helt selv, samtidig som jeg fikk inntrykk av at kvaliteten på de digitale forelesningene var veldig bra. Prisen var også mye vennligere, og det hele passet meg veldig bra. 

Live-veiledning med faglærer var betryggende

- Jeg brukte i hovedsak videoforelesningene, samt chatfunksjonen “Spørsmål og svar” dersom jeg satt inne med spørsmål. Svar fikk man også veldig raskt. Muligheten for møte med lærer, retting av innleveringer og live-veiledning var veldig trygt og fint å ha i bakhånd om jeg skulle få bruk for det, og jeg vet flere har hatt god nytte av disse.

Kan starte og stoppe undervisningen når jeg vil

- Videoforelesninger var en stor glede for meg da jeg kunne pause og starte akkurat slik det passet meg, og kunne bruke all verden av tid om noe var vanskelig.
Samtidig tok jeg notater underveis, og spolte hyppig tilbake dersom noe var uklart. Pensumbøkene var også kjekke å ha på siden for ekstra oppgaver.

Utrolig greit å se på videoer på vei til og fra jobb

- Med litt pendlervei til og fra jobb brukte jeg ofte videoene fra ASK på mobilen til enten å repetere noe jeg tidligere hadde lest på, eller for å forberede et nytt emne jeg skulle starte på.

Utrolig greit å ha det så lett tilgjengelig i lomma. Faktisk så kjekt at jeg innimellom repeterte matte og kjemi ute i hengekøye i skogen! 

Quizene viser om en har forstått faget

- Etter hvert emne er det også hyppige quizer som tar for seg det siste som ble gått igjennom, og dette synes jeg fungete utrolig bra som en kort repetisjon av kapittelet.
Der får man også en score som viser hvor mye man har forstått underveis, og fungerte som en god indikator om noe måtte gjennomgås ytterligere.

Oversiktlige fagsider

- Fagsidene er også veldig oversiktlige. Emnene i hvert fag er inndelt veldig naturlig, og det er til enhver tid enkelt å se hvor langt man har kommet.

ASK er det nye klasserommet

- Det hevdes at ASK Privatist er det nye klasserommet, og det er jeg veldig enig i! Etter å ha studert tidligere lignet det veldig på en studiedag hvor man har mye selvstudie, bare med den ekstra goden at undervisningen alltid er tilgjengelig for deg også hjemme.

Generelt sett er jeg utrolig godt fornøyd. Jeg fikk mer utbytte av å ta fag enn jeg hadde tenkt grunnet den store fleksibiliteten man får gjennom ASK.

Lag en realistisk studieplan 

- Mitt beste studietips er rett og slett å bruke tid på å lage seg en god detaljert plan om hva man skal lese på til en hver tid. Den må også være realistisk, heller ha mål om å rekke mindre hver dag og i stedet komme den i forkjøpet. Da har du tryggheten i at dersom du følger den, kommer du i mål tidsnok, og du vet til enhver tid hva du skal jobbe med.
 

Start tidlig, og legg også inn dager med mye repetisjon og øving, dette er gull verdt! En god plan er alltid alfa omega for meg