Shona Ringdalen MacDonald portrettbilde

Shona, 27 år

Studerer:
Kjemi 1, matematikk 1T, samfunnsfag

- Jeg oppdaget ASK første gang da landet stengte ned i 2020 og de hadde en forlenget prøveperiode. 

Selv om det tok et år til før jeg meldte meg opp i fag, så hadde jeg allerede da bestemt meg for å bruke ASK til å ta opp fagene jeg trengte.

Shonas fag:

Kjemi 1, matematikk 1T, samfunnsfag

 

Perfekt å kombinere ASK og frilansjobb

- Undervisningen jeg hadde sett i prøveperioden var god, og aller viktigst så var det nok friheten det ga meg. Jeg jobber frilans og har en veldig lite forutsigbar hverdag, og da er det perfekt og kunne studere til ulike tider slik at det passer inn i nettopp min hverdag. 

Så jeg ble veldig glad når jeg fant ut at det var gode online alternativer til de andre oppmøtebaserte privatistskolene.

Vil inn på medisinstudiet

- Jeg tar opp fag som privatist for å kunne søke på medisinstudiet. Så jeg forbedrer noen karakterer, samt tar realfagene jeg ikke hadde fra før.

Måten undervisningen er strukturert på er veldig oversiktlig, og ikke minst motiverende!
Det er gøy å se hvor mange prosent av faget man har jobbet seg igjennom, og ha en klar oversikt over temaene som mangler.

Shona anbefaler å komme i gang med live veiledning fra første stund. I tillegg fikk hun en selvtillitsboost etter prøvemuntligen.

Realistisk fremdriftsplan med studieplanleggeren 

- Studieplanleggeren gir deg en god og realistisk fremdriftsplan. Man må selvfølgelig være noe mer strukturert enn om man skulle møtt opp fysisk i undervisning, men det er lett å ha oversikt. 

Noe jeg har tenkt å teste i semesteret som kommer er bruk av studievenn.

Mitt tips: bruk live-veiledning allerede fra starten

- Det er ganske fantastisk at man kan pause videoer og ta notater, og se videoer på nytt om man ikke skjønte alt første gang. Det er ikke et privilegium man har under «live» undervisning! 

Og ikke minst har man mulighetene til live veiledning med faglærer flere ganger i uken. Det er topp når man har satt seg litt fast i et tema, eller bare vil være sikker på at man har forstått ting riktig. 

Mitt største tips vil være å notere ting man ikke helt skjønner, og begynne å bruke live veiledning regelmessig helt fra starten av semesteret. Ikke vent med å bruke dette fantastiske tilbudet til to uker før eksamen, da går du glipp av mye verdifull læring! 

Fikk selvtillitsboost av prøvemuntligen

- Selv om det føltes som en ganske høy dørstokk å gjøre noen av innleveringene, så er jeg veldig glad jeg gjorde det. For det er god trening før eksamen, samt at det er veldig bra med tilbakemeldinger på det du har gjort, så har du mulighet til å rette opp i ting.

Prøvemuntlig som de arrangerer på slutten av hvert semester var til stor hjelp – hvertfall for meg som ikke har hatt en eksamen på åtte år. Det var til stor hjelp å kunne snakke høyt om faget og få tilbakemelding på det, og få unna noen av eksamensnervene før selve eksamenen. 
Det ga meg og en selvtillitsboost, som gjorde at jeg i det ene faget mitt bestemte meg for å endre mål om å kun stå på eksamen til å gi full gass de siste ukene opp mot min ordentlige eksamen, og det ga full uttelling!

Nå gleder jeg meg til å teste den nye quiz appen i fagene jeg skal ta denne våren!

ASK gir meg friheten uten bekostning av kvaliteten

- Det aller beste med å ta fag hos ASK er friheten, friheten til å dra på tur og gjøre det man vil uten at det går på bekostning av verken kvalitet, strukturering eller utbytte av studiene og læringen. 
Dette er ikke undervisningsfilmer som kun egner seg som tilleggsundervisning, dette er et komplett opplegg som man kan ta med seg hvor man vil. 

Og det gir deg all forutsetning til å klare få akkurat den karakteren man måtte ønske på privatisteksamen.