Michael, 40 år

Studerer:
Kjemi 2

- Jeg oppdaget ASK Privatist ved en tilfeldighet. Jeg søkte på realfag på YouTube, og flere ganger kom det opp korte undervisningsvideoer fra ASK i søkeresultatene. Videoklippene holdt såpass høyt nivå at jeg søkte etter flere, men innså at det kun var et begrenset antall videoer som lå der. Da valgte jeg å kjøpe faget for å få tilgang til hele faget.

For meg var valget av privatistskole enkelt siden nettskole passer meg utmerket. I tillegg så er prisene på ASK vesentlig lavere enn hos alle andre nettbaserte skoler.
 

Michaels fag:

Kjemi 2

Forbedrer karakterer og tar realfag

- Jeg har planer om å begynne å studere igjen, og jeg trenger å forbedre karakterene på vitnemålet for å kunne gjøre det. Jeg må også å ta de realfagene jeg mangler for å komme inn på de studiene jeg ønsker.

Bare positive møter

- De gangene jeg har vært i kontakt med skolen, enten med faglige spørsmål eller andre spørsmål så har det utelukkende vært positive møter. Personene jeg har pratet med har alltid vært positive og imøtekommende og hjulpet med det jeg har lurt på.

Sparer mye tid

- Videoundervisningen var det som trakk meg mot ASK til å begynne med da jeg allerede hadde sett noen korte filmsnutter på YouTube. Denne undervisningsmetoden passer meg veldig godt, og det er det mest positive med ASK Privatist. Korte og meget presise filmer gir meg all informasjonen jeg trenger for å forstå temaet jeg jobber med.

Er det ting jeg ikke forstår, så er det veldig enkelt å se hele filmen om igjen. Det er også mye tid å spare ved å slippe å "pine" seg gjennom en seig 45 minutters forelesning på noe som lett kan komprimeres ned til 10 minutter, og det uten at man går glipp av noe faglig.

Slik jeg ser det, ligger selve nøkkelen i de korte videoene. Jeg kan med enkelhet gå gjennom hele pensum i løpet av 2-3 dager, og pensumet «setter» seg. Det betyr at det er tid til å gå gjennom pensum flere ganger.

- Slik jeg ser det, ligger selve nøkkelen i de korte videoene. Jeg kan med enkelhet gå gjennom helt pensum på 2-3 dager, og pensumet «setter» seg. Det betyr at det er tid til å gå gjennom pensum flere ganger. Jeg forbedrer karakterer som privatist for å søke høyere utdanning. Jeg tar realfaget Kjemi 2 som privatist.

Prøvemuntlig var veldig nyttig

- Personlig har jeg aldri likt prøvemuntlig eksamen da det bare har bidratt til ytterligere angst og stress i forkant av selve eksamen, men i dette tilfellet var det faktisk veldig nyttig.
Årsaken til dette vil jeg kreditere til selve undervisningen jeg hadde hatt i forkant. Var det noe jeg følte ikke satt helt, kunne jeg med enkelhet bare gå tilbake å se filmen om temaet det gjaldt. Man kan selvfølgelig også kontakte faglærer, men i mitt tilfelle var ikke det nødvendig.

Avhengig av fleksibiliten nettskole gir

- For meg er nettundervisning den optimale form for undervisning. Den tilbyr al tradisjonell undervisning kan tilby og jeg har tilgang på alle undervisningsvideoene slik at jeg hele tiden kan gå tilbake å se om igjen ting jeg ikke helt forstod første gangen. 

Jeg er i full jobb hvor jeg jobber skift som gjør det vanskelig, om ikke umulig å følge normale undervisningstider. Jeg er med andre ord helt avhengig av fleksibiliteten nettundervisning gir. I tillegg slipper jeg fysisk oppmøte på skole. Jeg kan med andre ord studere når det passer meg best, og ikke motsatt.