Maiken Wilsgård Pettersen portrettbilde

Maiken, 22 år

Studerer:
Naturfag, historie, matematikk 2P-Y

- Det er utrolig mange å velge i mellom når man skal velge privatistskole, og jeg undersøkte en god del og så ASK lå veldig under alle andre i pris også hadde de gode omtaler.

Det gjorde at jeg valgte ASK!

Maikens fag:

Naturfag
Historie
Matematikk 2P-Y
 

Fleksibiliteten er viktig siden jeg jobber turnus


- Jeg tok fag som privatist fordi etter at jeg ble ferdig med fagbrev fristet det lite å sette seg et år på skolebenken. Jeg hadde fått fast jobb og inntekt, og det gjorde at jeg gjerne ville studere på siden. 

Å studere som privatist ga meg muligheten til å studere akkurat når det passet meg selv, noe som passet utrolig bra ettersom jeg jobber turnus.

Jeg fant ASK i et raskt søk på internett. Jeg googlet meg frem og sjekket ut forskjellige privatistskoler på egen hånd og der dukket ASK opp.

Fant mange svar i fagforumet

- Møte med lærerne var overraskende bra. Fra å gå i fra skole med lærere rundt en til en hver tid til å sitte selv å ha lærere på nett, har det gått veldig bra. Alle spørsmålene jeg stilte ble besvart på kort tid. 

Mange av spørsmålene jeg hadde var det også mange andre som hadde, og mange var allerede besvart om jeg så på listen i fagforumet med andre sine spørsmål. 

Lærerne forklarer på et nivå som gjør at alle kan klare å forstå det. Et godt eksempel var for min del matematikk. Jeg hadde glemt så mye grunnleggende kunnskap siden videregående, og de hadde helt grunnleggende videoer som hjalp meg veldig.

Stort fokus på eksamenstrening

- Videoundervisningen har vært gull. Jeg lærer best ved at andre underviser og jeg kan ta notater. Fordelen med at dette var på nett var at det er lettere å trykke på pause på videoen, enn det var på læreren på videregående. Jeg får med meg mye mer og lærer faktisk bedre. 

Jeg har bedre forståelse av fagene og har til og med hoppet opp til 6 i historie, det er jeg veldig stolt av!
 
Jeg synes lærerne har stort fokus på eksamen, de jobber med faget mye mer opp i mot eksamen. Dette gjorde at jeg i for eksempel matematikk hadde et bedre utgangspunkt når jeg tok eksamen i faget. 

Studieplanleggeren hjalp meg i en travel hverdag 

- Jeg testet kunnskapene mine med quiz etter hver video. Dette var nytt, artig og kreativ måte å se om kunnskapen jeg nettopp har lært, har satt seg. Jeg synes det er en fin måte å repetere på.

ASK tilbyr et fullt studieopplegg for privatisten. Dette kan jeg virkelig stå for og anbefale andre som vurderer å studere som privatist. Det er en god pakke sammensatt av lærere som vil gjøre deg god. De jobber godt rundt læreplanmålene som gjør at det er godt fokus opp i mot eksamen. Lærerne har gode videoer, og forklarer på et nivå som alle kan forstå. 

Det er mulighet for å spørre lærerne om det en lurer på. Det er gode repetisjonsmuligheter med innleveringer som kan leveres når det passer en selv. Og ikke minst er quizen god. 

Jeg har hatt en travel hverdag med jobb og skole og syns studieplanleggeren har vært et godt hjelpemiddel. Den viste progresjonen min og ga meg en pekepinne hvordan jeg lå an med tid i forhold til eksamen. Dette gjorde at jeg lettere kunne planlegge uken min å se hvor mye skole jeg måtte gjøre for å være oppdatert. 

Valgte på grunn av pris og gode omtaler

- Oppsummert kan jeg si at jeg er veldig fornøyd med å ha valgt ASK når jeg begynte som privatist. Jeg valgte ASK bunn og grunn for at dem var mye rimeligere enn andre privatistskoler, og de hadde gode omtaler. 

Jeg var veldig spent, men det har vært over all forventning. Her får man absolutt det man betaler og mye mer.
 

For meg har det viktigste vært de godt forklarte videoundervisningene og repeteringsmulighetene.