Helene Janshaug Halvorsen portrettbilde

Helene, 20 år

Studerer:
Engelsk Vg1 via Forsvaret

- Jeg tok opp fag via Forsvaret, og de har et samarbeid med ASK. Ble derfor naturlig å bruke tilbudet Forsvaret hadde med hjelp av ASK.

Jeg tar opp fag som privatist for å forbedre snittet, da jeg har bestemt meg for å begynne på tannlegestudiet og trenger bedre karakterer.

Helenes fag:

Engelsk Vg1 via Forsvaret

Lærerne har et ønske at man skal lykkes

- Hos ASK er det veldig hyggelige lærere! Virker som om de har et ønske om at man skal lykkes, og de heier på deg på veien. Det er motiverende!

De svarte alltid utfyllende og presist på spørsmålene jeg stilte i chat, og det var enkelt å stille oppfølgingsspørsmål om man fortsatt var usikker. 

Korte videoer gir oversikt og lettere å holde fokuset

- Videoundervisning funket fint for meg. Jeg liker at man har ulike temaer som er delt inn i flere kortere videoer. Det skaper først og fremst oversikt over arbeidet, samtidig som det blir lettere å fokusere på hva man lærer om akkurat nå.
Syntes lærerne snakket i et behagelig tempo i videoene, og forklarte grundig temaer eller ord som var ukjente.

Må også nevne at jeg likte videoundervisning fordi man selv velger når det passer å sette seg ned og ta opp bøkene.

- Jeg føler at lærerne heier meg fram. Det er veldig motiverende, sier Helene.

Tankekartene hjalp meg til å repetere før eksamen

- I engelskfaget vil jeg absolutt si undervisningsopplegget er 100%. Der er det videoer som forklarer grundig og godt i alle temaene læreplanen tar opp.
Var også to skriftlige innleveringer som ga meg en pekepinn på hvor jeg lå an karaktermessig, og som også fortalte meg hva jeg burde jobbe mer med. Det likte jeg.

Under muntlig eksamen følte jeg meg godt forberedt etter å ha repetert tankekartene som følger med til hvert tema. Følte også jeg hadde vært gjennom alle potensielle temaer man kunne trekke i engelsk muntlig, i undervisningen.

Fikk konkrete og nyttige tilbakemeldinger i prøvemuntlig

- Prøvemuntlig var absolutt en nyttig erfaring! Jeg fikk vite hvor jeg lå an karaktermessig, hva jeg gjorde bra, og ikke minst hva jeg burde forbedre til den ekte eksamen. Likte også at oppgavene lignet den jeg fikk på den reelle eksamen, så følte meg godt forberedt sånn sett. 

Alt i alt var prøvemuntlig en svært god opplevelse, og læreren var veldig flink til å gi konkret tilbakemelding og skape trygge rammer rundt muntlig framføringer, en situasjon jeg syntes er nokså stressende.