Hanne, 42 år

Studerer:
Matematikk 1P, Samfunnskunnskap og Engelsk Vg1

Jeg har grunnutdanning som sykepleier og deretter tatt videreutdanning innenfor Rus og psykisk helse og Relasjon og nettverk. Nå jobber jeg i lederstilling innenfor helse og omsorg. Ønsker å ta høyere utdanning innenfor økonomi eller helseledelse, og derfor tar jeg opp fag som privatist.

Hannes fag: 

Matematikk 1P, Samfunnskunnskap,

Engelsk Vg1

Karakterforbedring

- Med ønske om å forbedre karakterene mine fra videregående skole, søkte jeg på nett for å finne ut hvilke muligheter som var tilgjengelig. Jeg hadde ingen tidligere erfaring med å studere på egenhånd. Jeg fant fort ut at en lokal læringsinstitusjon var en av de rimeligste på markedet. Jeg tok kontakt med dem per mail og telefon. De betrygget meg med hvordan deres opplegg fungerte, og hvordan det kunne hjelpe meg til mitt mål.  Likevel syntes jeg det var dyrt per fag. Til slutt bestemte jeg meg for å teste ut ASK for å forbedre karakterene. Jeg startet med Matematikk 1P, Samfunnskunnskap og Engelsk.

Totaloversikt over pensum

- Jeg ble veldig overrasket over hvor godt opplegget var. Jeg får total oversikt over pensum jeg skal igjennom, gode undervisningsvideoer som tar opp det jeg trenger å kunne, samt quizspørsmål som tester hva jeg husker og minner meg på de viktigste momentene. Underveis i undervisningsopplegget har jeg hatt god nytte av live leksehjelp i matte, tilbakemeldinger på innleveringer og veldig realistisk prøve-eksamener for muntlig eksamen. 

- En av tingene jeg likte best med ASK sitt undervisningsopplegg var den prosentvise målingen av hvor jeg var i forhold til det totale pensum innenfor faget. Når jeg tar frem pc-en og logger meg inn, ser jeg med det samme hvor jeg er, hva jeg har gjennomgått og hva som gjenstår. Det er også motivasjon underveis å se hvor mange prosent av kapittelet jeg har gjennomført, og hvor mange prosent av pensum jeg har gjennomført totalt. Jeg har opplevd at gode notater underveis gir meg fordeler til muntlig og skriftlig eksamen. ASK tilbyr også egen app med repetisjonsquizer. Denne har jeg ikke benyttet meg så mye av, men derimot er det veldig fint å høre på undervisningsvideoene når jeg reiser med buss, kjører bil, går turer osv.

"Opplegget på ASK er helt topp. Den gir meg en god og realistisk tidsplan. Gode undervisnings videoer, støttende samtaler med faglærer ved behov og tilgjengelige leksehjelp. God oversikt over hvor langt jeg har kommet i pensum, så det er lett å finne tilbake til der jeg avsluttet."

Studieuka mi

- Studieplanleggeren synes jeg fungerte godt og var en beroligende støttespiller. Det er fint å se at jeg har kommet så langt som jeg burde i forhold til eksamensdato. Jeg følte jeg kom best gjennom pensum ved å jobbe jevnt med undervisningen. Jeg benyttet oftest ettermiddager og kvelder til studiene, reduserte tidsbruk på tv og sosiale medier og fikk et mer bevisst forhold til hva jeg bruker tiden min på.

- Opplegget på ASK er helt topp. Den gir meg en god og realistisk tidsplan. Gode undervisningsvideoer, støttende samtaler med faglærer ved behov og tilgjengelige leksehjelp. God oversikt over hvor langt jeg har kommet i pensum, så det er lett å finne tilbake til der jeg avsluttet.

Som avslutning vil jeg si at det er krevende å ta opp fag ved siden av fullt arbeid og familieliv. ASK gir meg de redskapene jeg trenger, og deretter kreves det systematisk arbeid. For meg har ASK sitt undervisningsopplegg vært avgjørende. Gode resultater viser at det er mulig å forbedre karakterene. Jeg er nå klar for semester 2 i samarbeid med ASK. Jeg har funnet en fremgangsmåte som fungerer for meg.