Ta påbygg mens du er lærling

Påbygging til generell studiekompetanse

Amalie tok påbygg mens hun var lærling

Amalie har akkurat bestått påbygging til generell studiekompetanse og fått fagbrevet - gratulerer Amalie! Her forteller hun hvordan hun klarte det: 

Derfor er det smart å ta påbygg mens du er lærling

Påbygging til generell studiekompetanse som privatist

Det er spesielt to gode grunner til å at det er lurt å ta påbygg mens du er lærling: egen vinning og attraktivitet i arbeidsmarkedet. ...les mer

Tar du påbyggsfagene parallelt med læretiden, vil du bli bedre rustet til å gjennomføre fagprøven - ikke minst med tanke på behovet for gode matematikkunnskaper og kravet til god skriftlig fremtillingsevne. Og for ikke å snakke om at med generell studiekompetanse får du mange flere valgmuligheter.

Å ha generell studiekompetanse i tillegg til fagbrevet gir deg helt klart et fortrinn i arbeidsmarkedet. Med studiekompetansen står du sterkere og du er mer attraktiv for både egen lærebedrift og for andre bedrifter etter læretiden. 

Fordelene med å ta påbygg som nettstudie

Påbygging til generell studiekompetanse som privatist

Å ta påbygg som nettstudie gjør det enkelt å kombinere skole med jobb.  ...les mer

Som lærling har du fulle arbeidsdager og er avhengig av at undervisningen er effektiv. En video på 5 min dekker i snitt en hel undervisningstime i klasserommet. Læringsutbytte blir det samme, om ikke bedre. På ASK Privatist får du undervisningen i alle påbyggsfagene på video og undervisningen starter når du trykker 'play'. Eksamenstrening og hjelp fra din egen faglærer er ett klikk unna og du følger en eksamensrettet studieplan som gir deg strukturen du trenger for å fullføre.

 

 

Fordelene med å ta påbygg som nettstudie

Slik legger du opp studieløpet

Påbygging til generell studiekompetanse som privatist

Du tar ett fag per semester og har generell studiekompetanse i lomma etter 2 år. Studiebelastningen er absolutt gjennomførbar i kombinasjon med læretiden. Trenger du hjelp til å sette opp din studieplan? 

Kontakt studierådgiver her

Ett fag per semester

Ta disse fire fagene over 2 år samtidig som du er i lære:

  • Naturfag påbygg
  • Matematikk 2P-Y 
  • Norsk påbygg
  • Historie påbygg 

Derfor har du råd til det

Om du følger studieplanen vi har foreslått, så betaler du 4900,- per semester (pluss lærebok og eksamensavgift). Og, er du heldig, så dekker kanskje din lærlingbedrift eksamensavgifta og til og med skolepengene når de ser hva din investering og kompetanseheving kan gi bedriften. ...les mer

Å ta fag på ASK koster deg bare en brøkdel av det du betaler til andre privatistskoler. Vi har sluttet med fysiske skoler og satser alt på digital undervisning fordi det gir større læringseffekt. Det gjør at vi slipper utgifter til lokaler og lærere i flere byer, og du slipper skyhøye priser. Vi kunne doblet prisene og fortsatt vært rimeligere enn våre konkurrenter, men lav pris er et verdivalg: vi ønsker at alle skal ha mulighet til utdannelse uten å sitte igjen med store lån.

Og du sitter igjen med 0,- i studielån.

"Å studere digitalt gjør det enkelt for meg å kombinere jobb, studier og et sosialt liv."

Kristoffer (20 år), Tønsberg
Kristoffer (20 år), Tønsberg
Lærling

Ofte stilte spørsmål om påbygg i læretiden

Påbygging til generell studiekompetanse som privatist

Kan man ta påbygg mens man er lærling?

Ja, det kan du. Du tar de fire påbyggsfagene som privatist samtidig som du er i lære. 

Kan man ta påbyggsfagene før man har fagbrevet?

Ja, det går helt fint. Det er summen av yrkesfag, påbyggsfagene og fagbrevet som gir generell studiekompetanse.

Hvilke fag må man ta om man er lærling og vil ha generell studiekompetanse?

Du må ta fire fag: naturfag påbygg, matematikk 2P-Y, historie påbygg og norsk påbygg. 

Kan man ta påbygg over to år som privatist?

Ja, det kan du. Du må bestå eksamen i tilsammen fire fag. Du kan legge opp til et studieløp der du tar ett fag per semester og tar dermed påbygg over 2 år.