Ofte stilte spørsmål

Koronaviruset har skapt en vanskelig situasjon økonomisk og jobbmessig for mange rundt om i landet og noen av dere vurderer kanskje nå å starte på studier. Vi i ASK Privatist ønsker å bidra og å hjelpe og åpner derfor opp helårsfag allerede fra i dag uten ekstra kostnad. Så, kjøper du et helårsfag, har du tilgang fra dagen du melder deg på og i ett skoleår (høst/vår eller vår/høst).

Koronaviruset har skapt en vanskelig situasjon økonomisk og jobbmessig for mange rundt om i landet og noen av dere vurderer kanskje nå å starte på studier. Vi i ASK Privatist ønsker å bidra og å hjelpe og åpner derfor opp høstfag fra allerede i dag uten ekstra kostnad. Så, ønsker du å ta fag kommende høstsemester, får du tilgang til hele faget fra i dag og til 31.desember. For vårsemestret har du tilgang til faget fra 1. desember til 1.juli.

Klart du kan. Du skreddersyr selv ditt studieløp, og du kan velge helår, semester og abonnement i en og samme påmelding. 

Det er et abonnement som løper fra du registrerer deg første gang og fornyes automatisk til du sier det opp.

Du kan abonnere på så mange fag du vil. For deg som er privatist avhenger antall fag pr måned og pr semester av både interesse, motivasjon og kapasitet. Og ikke minst hva målet ditt er. Ta gjerne kontakt med en av våre studieveiledere for å få hjelp til å finne riktig løsning for deg: [email protected]

Nei, det er ingen frist. Du kan selv velge når du vil starte å abonnere på fag i ASK.

Du kan si opp avtalen når du vil fra Min Side.

Ja, det har du. Og du kan gå fra avtalen innen 14 dager etter kjøpet.

Kun minutter etter påmelding vil du motta en sms med bekreftelse på ditt kjøp samt info for innlogging.

Du kan bruke utdanning.no sin karakterkalkulator for å beregne karaktersnittet ditt. Du legger inn dine karakterer og eventuelle ekstrapoeng for realfag og/eller språkfag, alder og andre mulige tilleggspoeng. Summen av dette utgjør dine konkurransepoeng.

Ja, det gjør du. Som student med ASK Privatist kan du få utstedt studiebevis. Kontakt oss på e-post [email protected]. Last deretter opp et tydelig portrettbilde, med god oppløsning, til din profil i ASK og så lager vi og sender deg studiebeviset.

I flere av fagene våre henviser vi til et læreverk. Læreverket fungerer som en støtteressurs til vår videoundervisning - særlig i forhold til oppgaveløsning. Se boklista vår for anbefalte læreverk for de ulike fagene.

Nei, det kan du ikke. Hvis du avlegger ny eksamen, vil den nye karakteren erstatte både standpunkt- og eksamenskarakter.

Når du tar fag med ASK Privatist, avlegger du eksamen som privatist for å få tellende resultat. Du melder deg opp til eksamen på www.privatistweb.no. Privatistweb er åpen 1.-15. september for oppmelding til eksamen før jul, og fra 1. januar til 1. februar for eksamener til våren. Du melder deg opp og avlegger eksamen i det fylket du befinner deg i. Les informasjonen for ditt fylke i privatistweb og på ditt fylkes hjemmesider.

Som privatist trenger du fagkoder når du skal melde deg opp til eksamen. Oversikt over fagkoder for de ulike fagene finner du på ASK sine fagsider og i Utdanningsdirektoratet sin oversikt.

Utdanningsdirektoratet setter datoer for eksamener i skriftlige fag og de sentralgitte skriftlige eksamene kommer på www.udir.no. Datoer for muntlige og muntlig/praktiske eksamener blir satt av eksamenskontor eller eksamensskole i det enkelte fylke. Du får vite din dato på din side på privatistweb.

Du får videoundervisning i lab-forsøk og relevant teori. Videoene gir deg full gjennomgang av utstyret og viser utførelsen av forsøkene. Du laster ned labheftet og fyller inn resultater etterhvert som du ser videoene. Har du spørsmål, får du hjelp fra faglærer via live veiledning og 'Spørsmål og svar'-knappen. Du leverer inn labheftet for tilbakemelding fra lærer (valgfritt) og undervisningsvideoene og labheftet bruker du som forberedelse til eksamen. 

  1. Se filmene, gjerne flere ganger
  2. Fyll ut labheftet
  3. Bruk labforsøkene som utgangspunkt for å lage deg disposisjoner til teori-temaer (teori på eksamen er ofte knyttet opp mot forsøket) 
  4. Lurer du på noe, spør lærer via ’Spørsmål og svar’-knappen eller under ‘Live veiledning’

Om du skal ha muntlig eksamen i norsk, engelsk, et av fremmedspråkene eller i realfagene naturfag, fysikk eller kjemi, er det flere fylker som krever leseliste i disse fagene. Sjekk hjemmesiden til eksamenskontoret i ditt fylke for mer informasjon.

Ja, det kan du. Er du semesterelev eller helårselev kan du søke støtte om lån/stipend fra Lånekassen om du har en studiebelastning på over 50%. Her finner du mer info om Lånekassen: www.askundervisning.no/praktiskinfo

Studiebelastningen din finner du når du legger fagene i handlekurven. Studiebelastningen er definert på hvilke fag du har valgt og hvor lang tid du skal studere.
Eksempel: Engelsk Vg1 har et omfang på 140 årstimer (17%) når du studerer i et helt skoleår (2 semester). Tar du faget på ett semester, dobles studiebelastningen. 

Lurer du på noe mer?

Fyll ut og send inn skjemaet under eller ring oss på telefon 48 38 60 30.