• Eksamen:

  Muntlig
 • Fagkoder:

  HIS1002 / HIS1003
 • Belastning:

  34 % (1 semester)
  17 % (2 semester)

Historie fellesfag i ASK

Du får korte og presise videoforelesninger som dekker hele pensum. Disse presenteres i en strukturert fremdriftsplan og gir deg det du trenger for å lykkes til eksamen: Innsikt i teori og metode, og en presis gjennomgang av norges- og verdenshistorien fra antikken til i dag.

Til forelesningene følger oppgaver og oversikter. 

Selve undervisningen blir gitt gjennom spillelister med videoforelesninger.
Læreren visualiserer temaene, slik at du forstår faget bedre.

Faglærer

Lise Robertsen

Lise Robertsen

Lise Robertsen er fagansvarlig og faglærer i fagene historie, samfunnsfag, sosiologi og sosialantropologi og politikk og menneskerettigheter. Hun har sin 6-årige utdannelse fra Universitetet i Tromsø med hovedfag i historie. Lise er en av ASK sine mest erfarne sensorer som har eksaminert over 2000 privatister.

Hva skal du lære i Historie fellesfag?

Målet med faget er at du skal forstå utviklingsmønstre i historien. Hvorfor dro vikingene på voldelige tokter, hvorfor flyttet millioner av europeere til USA på 1800-tallet og hvordan kunne Hitler komme til makten? Du lærer om årsaker, konsekvenser og sammenhenger, men også om hvordan historikere jobber. Undervisningen i ASK dekker hele pensum, som innebærer:

 • Teori og metode
 • Verdenshistorie fra antikken frem til i dag
 • Norgeshistorie fra middelalderen frem til i dag

Kurset er for deg som skal ha generell studiekompetanse eller forbedre karakterer. Du kan ta det som en del av påbygg, eller 23/5 regelen, eller som en del av studieforberedende vitnemål. Videoundervisningen er presis og eksamensrettet, og målet er å gi deg nødvendig oversikt og kunnskap til å mestre faget og eksamen.

Eksempel videoforelesning

Gjennom 127 videoforelesninger tar ASK deg gjennom pensum i Historie fellesfag.

< Til fagoversikt