• Eksamen:

  Muntlig
  Skriflitg
 • Fagkoder:

  ENG1102
  ENG1002
 • Belastning:

  34 % (1 semester)
  17 % (2 semester)

Engelsk Fellesfag i ASK

Du får korte og presise videoforelesninger som dekker hele pensum. Disse presenteres i en strukturert fremdriftsplan og gir deg alt du trenger for å lykkes til eksamen: grammatikk, skrivekurs, og forelesninger om engelskspråklige land og litteratur.

Til hver forelesning følger oppgaver, oversikter og tankekart. 

Selve undervisningen blir gitt gjennom spillelister med videoforelesninger.
Læreren visualiserer temaene, slik at du forstår faget bedre.

Faglærer

Tina Dale

Tina Dale

Tina Dale er fagansvarlig og faglærer i engelskfagene i ASK. Hun har 6 år utdannelse fra UiTø og University of Wisconsin, USA, med hovedfag i engelsk og fordypning i amerikansk litteratur. Tina har fulgt opp og eksaminert godt over 1000 elever i engelsk.

Hva skal du lære i Engelsk Fellesfag?

Målet med faget er at du skal lære å uttrykke deg godt både i muntlig og skriftlig engelsk. Du vil lære strategier for muntlig kommunikasjon, men også få et skrivekurs slik at du lærer å sette opp en strukturert og god tekst til eksamen. I tillegg skal du lære om engelskspråklige kulturer og litteratur – vi ser på følgende temaer:

 • Det engelske språkets rolle i verden i dag.
 • Flere engelsktalende land: Australia, India, Sør Afrika, USA og Storbritannia.
 • Engelskspråklig film og litteratur: Du får et kurs i litteraturanalyse, og i tillegg diskuterer og analyserer vår lærer et bredt utvalg spennende tekster som hjelper deg og forstå både litteratur, kulturer og det engelske språket bedre.

Kurset er for deg som skal ha generell studiekompetanse eller forbedre karakterer (fra engelsk vg1 studieforberedende eller engelsk vg1 og vg2, yrkesforberedende). Videoundervisningen er presis og eksamensrettet, og målet er å gi deg nødvendig kunnskap og språkforståelse til å best mestre faget, og muntlig/skriftlig eksamen.

Eksempel videoforelesning

Gjennom 141 videoforelesninger tar ASK deg gjennom pensum i Engelsk Fellesfag.

< Til fagoversikt